Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

ŠKODA KAROQ: premiera mondială la Stockholm

22 mai. 2017,, 17:16   Ştiri Auto
2883 0

Recent a avut loc debutul mondial al noutății cehe – SUV ŠKODA KAROQ. Automobilul a fost prezentat publicului în premieră la Stokholm, în centrul modern Artipelag. ŠKODA KAROQ are un salon incredibil de spațios, sisteme avansate de asistență șoferului, faruri LED în față (opțional) și – pentru prima dată în istoria mărcii – panou de bord digital. SUV-ul dispune de 5 variante de motorizare - de la 85 kWt(115 с.p.) la 140 kWt (190 с.p.), dintre care 4 sunt total noi.

ŠKODA KAROQ confirmă continuarea extinderii brandului ceh pe segmentul SUV. Premierea automobilului a avut loc în ajun la Stokholm, centrul muzeistic Artipelag, împreună cu un show grandios.

Noul SUV de la ŠKODA – un automobil cu caracter. Dimensiuni mari, forme impresionante,linii clare și dinamice, numeroase elemente ”de cristal” – designul emotiv și dinamic KAROQ reflectă noul stil al mărcii pentru modelele de pe segmentul SUV. Începând cu nivelul de echipare Ambition automobilul este accesibil, opțional, cu faruri LED. Banda îngustă de LED-uri în partea de jos a farurilor are rolul luminilor de rulare și indicatoare de viraj. Lămpile anti-ceață cu funcția de luminare/spate la viraj Corner la fel sunt confecționate cu tehnologia LED. Grilajul radiatorului cu cadran cromat are tradiționala ŠKODA formă de trapez.


Lungimea caroseriei ŠKODA KAROQ = 4 382 mm, lățimea – 1 841 mm, înălțimea – 1 605 mm. Gabaritele mari și ampatamentul de 2 683 mm (pentru versiunile integrale – 2 630 mm) au permis inginerilor mărcii să creeze un salon incredibil de spațios și confortabil. Rezerva de spațiu pentru genunchi este de 69 mm. Volumul portbagajului – 521 l (1 630 l cu scaunele/spate pliate), iar împreună cu sistemul opțional VarioFlex dimensiunea lui variază între 479 - 588 l. Cu scaunele/spate demontate, ŠKODA KAROQ se transformă într-un automobil de transportare a mărfurilor cu un portbagaj de 1 810 l.

În premieră pentru automobilele ŠKODA panoul de bord este total digital. Șoferul poate selecta una din 4 variante de prezentare a informației – clasic, digital, minimalist sau info-profil. Variantele stabilesc doar structura de bază a panoului de bord. Șoferul stabilește tipul informației care va fi plasată în zona dată a panoului , și ajustează dimensiunile blocurilor. Informația privind sistemul audio, telefonul, starea automobilului, sistemele de asistență a șoferului poate fi plasata în dreapta, stânga sau în centrul display-ului.
SUV-ul oferă un spectru larg de asistenți electronici. Sistemele de asistență șoferului includ asistența la parcare Park Assist, menținerea pe bandă Lane Assist și funcția de asistență la circulația în ambuteiaje Traffic Jam Assist. Monitorizarea zonelor oarbe Blind Spot Detect, sistemul frânare de urgență Front Assist cu posibilitatea de depistare a pietonilor, sistemul Emergency Assistant ridică securitatea la un nou nivel. Asistenții electronici suplimentari de pe ŠKODA KAROQ permit menținerea automată a distanței de automobilul din față, regruparea pe carosabil, citirea indicatoarelor rutiere și asistența la parcare.
ŠKODA KAROQ este echipat cu cele mai avansate tehnologii, fapt pentru care devine lider în clasa dată la acești parametri. Modelul oferă patru sisteme informativ-distractive: audio Swing și Bolero, dar și sistemele de navigare Amundsen și Columbus. Ultimele trei au display care imită suprafața de sticlă. Platforma SmartLink+, compatibilă cu Apple CarPlay, Android Auto și MirrorLink™ asigură interacțiunea inteligentă în rețea a automobilului cu smartphone-ul. Concepția de dirijare a serviciilor informativ-distractive presupune un sistem de dirijare a gesturilor pentru unele funcții, accesibil în comun cu sistemul de navigare Columbus. Serviciile mobile on-line ŠKODA Connect completează posibilitățile. Ele sunt predestinate atât distracțiilor, câr și asistenței în diverse situații (Care Connect), dar și pentru dirijarea automobilului de la distanță.

ŠKODA KAROQ are peste 30 de soluții gen «Simply Clever», patru dintre care total noi. Unul dintre acestea – hayonul electric care poate fi deschis prin apăsarea unui buton chiar din salonul mașinii. Altă noutate – dispozitivul electric pliant de remorcare . «Pedala virtuală» permite deschiderea portbagajului fără implicarea mâinilor, este suficientă o mișcare a piciorului. În completarea – standard ŠKODA KAROQ este echipat cu o frână electromecanică verticală. Sistemul cu două elemente de acționare, integrat în sistemul de frânare pe axa/spate, se declanșează și la frânarea de urgență. Pentru modelele cu cutie DSG sistemul include Auto-Hold, grație căruia șoferul nu trebuie să apese pedala frânei la semafor sau în ambuteiaj – mașina rămâne nemișcată.
Noutatea este prezentată cu o gamă din 5 motoare – două pe benzină și trei diesel. Cele pe benzină și două diesel sunt total noi pentru ŠKODA. Volum - 1.0, 1.5, 1.6 sau 2.0 litri, puterea – între 85kWt (115 c.p.) și 140 kWt (190 c.p.) . Toate motoarele au injectare turbo, directă, sistem«Start-stop» și funcția de recuperare a energiei de frânare. Sunt perfect econome și corespund standardului ecologic Еurо-6. Cu excepția modificării diesel mai vechi, toate motoarele pot fi comandate cu cutie mecanică în 6 trepte sau cu transmisie DSG-7. Versiunea cu motor 2.0 TDI de 140 kWt (190 с.p.) chiar în completarea de bază este dotată cu tracțiune integrală și cutia în 7 trepte DSG. Motorul nou 1.5 TSI este dotat cu sistem de deconectare a cilindrilor în cazul sarcinii parțiale.

ŠKODA KAROQ are șasiul reglat fin și echilibrat. Grație acestui fapt, SUV-ul este perfect manevrabil și se comportă formidabil pe teren accidentat. Începând cu completarea Ambition, mașina este dotată cu sistemul de selectare a regimului mișcării Driving Mode Select cu setările Normal, Sport, Eco, Individual și Snow (doar în cazul tracțiunii integrale). Regimul Off-Road în cazul modificațiilor cu tracțiune integrală sporește potențialul off-road al modelului ŠKODA KAROQ.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?