X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Vizita neprogramată a lui Putin în Franța

22 mai. 2017,, 21:00   Externe
4126 0

Pe 29 mai, președintele rus, Vladimir Putin, va întreprinde o vizita neprogramată în Franța, unde se va întîlni într-un cadru privat cu noul președinte francez Emmanuel Macron.

Motivul oficial al vizitei va fi deschiderea la Versailles, reședința regilor francezi, a unei expoziții dedicate împăratului rus Petru cel Mare.

Sursa de rang inalt de la Kremlin a precizat pentru ziar ca „agenda vizitei va fi bogată“ și este puțin probabil să se limiteze cu participarea la ceremonia de la Versailles.

Conform publicației, „este greu să ne imaginăm că Putin ar fi mers în Franța fără sa obțina consimțămîntul prealabil pentru o intîlnire și cunoaștere a noului președinte”.

Secretarul de presa al președintelui rus, Dmitri Peskov, nu a confirmat și nici nu a negat această informație, scrie TASS. El a declarta că dacă vizita va fi planificată, presei i se va aduce la cunoștință în timp util cu privire la aceasta calatorie.


Între noua administrate franceza și Kremlin s-au instaurat relații reci, dupa ce Moscova oficiala a demonstrat spirjinul sau direct pentru contracandidatul lui Macron la alegerile prezidentiale (presedintele Vladimir Putin chiar s-a intalnit cu liderul extremei drepte Marine Le Pen în plina campanie prezidentiala). În plus, sediul de campanie al lui Macron a acuzat hackerii guvernului rus si mass-media de propaganda de la Moscova de atacuri asupra candidatului moderat la funcția suprema in Franța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?