Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Consilierii socialişti: Majorarea tarifului la apă este nejustificată

22 mai. 2017,, 15:40   Societate
1825 0

Consilierii socialişti susţin că majorarea tarifului la apă pentru consumatorii din Chişinău este nejustificată.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul Vitalie Mucan a menţionat că "majorarea tarifului ţine de pierderile mari de apă pe care le suportă "Аpă-Сanal Сhişinău", iar acestea au loc din cauza lucrărilor de reparaţie necalitative, realizate cu ajutorul unor drugi de fier".

"Avem dovezi că tariful putea nu să fie majorat, dar micşorat. Pentru asta trebuie de făcut regulă cu achitările agenţilor economici, ca sa ajungă banii în contabilitatea "Apă-Canal Chişinău". Vom insista să fie efectuat de urgenţă un audit tehnic şi contabil la întreprindere", a spus el.

Consilierul Victor Poleacov a menţionat că "aprobarea noului tarif intră în competenţa Consiliului Municipal".

"Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) are dreptul să aprobe noul tarif pentru Chişinău numai în baza hotărîrii Consiliului Municipal. Însă Consiliul nu a luat o asemenea hotărîre. Reiese că această majorare a tarifului este ilegală", susţine socialistul.

Potrivit consilierului Petru Corduneanu, majorarea tarifului este un rezultat al activităţii clanului liberal de la primărie, ai cărui membri continuă să se joace de-a politica, dar nu să se ocupe de problemele importante ale oraşului".

Precizare: ANRE a majorat tariful la serviciile de alimentare cu apă şi canalizare în şedinţa din 19 mai. Tariful a fost majorat cu 1,5 lei şi constituie 10,69 lei pentru un metru cub de apă pentru persoanele fizice şi 24,46 lei pentru persoanele juridice.

Potrivit articolului 7 al Legii cu privire la serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare din 2013, "reglementarea serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare se asigură de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică". Această instituţie "aprobă tarifele pentru serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, precum şi pentru serviciile auxiliare, furnizate de operatori la nivel de regiune, raion, municipiu şi oraş, în cazul în care consiliile locale respective au delegat Agenţiei dreptul deplin de aprobare a tarifelor".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?