Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Moldova se extinde vizibil turismul intern

22 mai. 2017,, 10:10   Economie
1396 0

Turismul intern în Moldova devine tot mai popular, transmite NOI.md.

Conform statisticii oficiale, numărul de turişti şi excursionişti participanţi la turismul intern în ianuarie-martie 2017 a constituit aproximativ 7 mii, în creştere cu 20,4% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, comunică NOI.md.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în primul trimestru al anului 2017 deplasarea rezidenţilor moldoveni în interiorul ţării, în scop turistic, a fost organizată în special de agenţiile de turism şi turoperatorii din municipiul Chişinău, a căror pondere a constituit 41,9% din volumul total. Cota regiunilor de dezvoltare Centru şi Sud a constituit respectiv 29,5% şi 28,2%.

Turismul intern constituie deplasarea cetăţenilor Moldovei prin ţară în scopuri turistice. Pentru majorarea numărului de participanţi la turismul intern în Moldova, autorităţile planifică să modernizeze infrastructura respectivă: să repare drumurile, să dezvolte infrastructura aferentă (parcări, campinguri, blocuri sanitare), să promoveze informaţia şi publicitatea despre produsul moldovenesc intern de turism şi recreaţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?