X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Misterul dispariției apei din conducta de apă din Ghidighici

22 mai. 2017,, 09:40   Societate
2650 1

Vineri, a devenit cunoscut faptul că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat cererea Apă-Canal Chișinău.

Acum, locuitorii capitalei vor plăti pentru apă cu 1,5 lei mai mult. Costul unui metru cub de apă acum se va ridica pînă la 10,69 lei.

Vă reamintim că justificînd ridicarea tarifului pînă la această cifră, conducerea Apă-Canal Chișinău se baza pe creșterea tarifelor pentru energia electrică și volumul pierderilor din rețea. Acesta, conform calculelor preliminare, la sfîrșitul anului se va ridica la aproape 19 milioane de metri cubi!

Dar iată ce statistică interesantă aduce Aurel Bucureanu pe pagina sa de pe Facebooke:

„Pierderile Apă-Canal Chișinău constituie pînă la 19 milioane de metri cubi de apă pe an... Pentru a înțelege ce înseamnă acest lucru: volumul apei în Ghidighici e de 40 de milioane de metri cubi. Jumătate din lacul Ghidighici!

20 de milioane de metri cubi ar fi fost de ajuns, de exemplu, pentru nevoile întregii Crimei de Est. Cu pierderile „Apă-Canal“ ar fi putut fi asigurate cu apă în totalitate raioanele Strășeni, Ialoveni și Orhei, cu toată infrastructura de irigare care funcționa pe timpul URSS...

În cele din urmă această sumă modestă de circa 240 de milioane de lei, pe care acești afaceriști o rup de la locuitorii și așa săraci lipiți pămîntului, care lucrează pentru o bucată de pîine ...
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?