Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Topul celor mai mari salarii de stat

22 mai. 2017,, 09:20   Politică
5782 9

În cadrul unui articol, Tribuna.md, citat de NOI.md, a realizat un clasament în care au fost incluși demnitarii cu cele mai mari salarii din Moldova.

1. Directorul general al ANRE
Primul loc în clasamentul nostru îl ocupă Directorul general ANRE, care ridică anual peste 740 de mii de lei. Pînă în acest an funcţia respectivă a fost deţinută de Sergiu Ciobanu, iar recent ea a revenit, în urma votului Parlamentului, lui Tudor Copaci.

2. Guvernatorul BNM
Locul doi în clasamentul nostru îi revine guvernatorului BNM. Anual acesta ridică circa 640 de mii de lei. În prezent BNM este condusă de Sergiu Cioclea, iar predecesorul lui a fost (din 2009 pînă în 2016) Dorin Drăguțanu.

3. Directorul ANRCETI
„Bronzul” în clasamentul nostru revine directorului ANRCETI, care se înscrie şi el în categoria șefilor cu salarii grase, întrucît anual ar aduna un venit de peste 613 mii de lei. Anume această cifră am depistat-o în declaraţia lui pe anii precedenţi.

4. Directorul Moldtelecom SA
Urmează în clasamentul nostru directorul „Moldtelecom”, care adună anual circa 610 mii de lei. În prezent instituția este condusă de Dan Mitriuc, iar în anii precedenţi, la cîrma ei s-a aflat actualul viceministru al Economiei Vitalie Iurcu.

5. Directorul AGEPI
Locul cinci în clasamentul nostru revine conducătorului AGEPI. Din declaraţiile pentru anii precedenţi reiese că cel ce conduce instituţia respectivă ar ridica anual între 435 de mii de lei şi 585 de mii de lei. În prezent AGEPI este condusă de Octavian Apostol, fiul deputatului Ion Apostol, secretar general al Partidului Liberal.

6. Directorul ÎS Centrul Naţional pentru Frecvenţe Radio (CNFR)
Conducătorului CNFR îi revine locul şase, acesta primind anual circa 530 de mii de lei. În declarația lui cu privire la venituri și proprietăţi pentru anul 2015, directorul general al CNFR, Teodor Ciclicci, a indicat că a primit din această postură 529 521 de lei.

7. Directorul ÎS „Radiocomunicaţii”
Și directorul general al I.S. „Radiocomunicații” adună anual un venit bunişor – peste 438 de mii de lei. Astfel, potrivit declarației lui cu privire la venituri și proprietăți, în 2015 el a adunat din poziția pe care o ocupă 438 093,77 lei.

8. Directorul ÎS CRIS „Registru”
Locul opt în clasamentul nostru îi revine directorului ÎS CRIS „Registru”, care anual adună circa 340 de mii de lei. Acest lucru reiese din declarația lui pentru anul 2015.

9. Directorul ÎS „Poşta Moldovei”
Pe locul nouă în clasamentul nostru se plasează directorul general al ÎS „Poşta Moldovei”, cu un venit anual de peste 295 de mii de lei. Director general al instituției este Serghei Nastas.

10. Preşedintele Consiliului Concurenţei
Încheie clasamentul preşedintele Consiliul Concurenţei, care ridică un salariu anual de peste 270 de mii de lei. Funcţia este deţinută de Viorica Cărare, care a indicat în declarația sa pentru anul 2015 că a primit din poziția pe care o ocupă 271 999,59 lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?