X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Centrul capitalei ”în flăcări” de ziua Lumînărilor Aprinse

22 mai. 2017,, 08:50   Capitala
4549 0

Sute de luminiţe au fost aprinse aseară în centrul Capitalei în memoria oamenilor răpuşi de SIDA.

Acţiunea a fost organizată în semn de solidaritate cu persoanele infectate cu HIV şi pentru comemorarea bolnavilor care au pierdut lupta pentru viaţă.

Evenimentul a început la ora 21:00 și a durat aproape două ore. Sute de oameni au aprins luminițe în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a transmite un mesaj de susţinere bolnavilor de SIDA.

La eveniment s-au alăturat şi inspectorii de patrulare, pompierii şi salvatorii, precum şi reprezentanţii Serviciului Pază de Stat. De asemenea, ambulanţele au pornit girofarele şi sirenele în semn de sprijin pentru persoanele infectate cu HIV.

Flasmob-ul a fost organizat de Asociația "Inițiativa Pozitivă".

"Este organizat în cadrul campaniei "Să învingem împreună", care este organizată cu ocazia Zilei internaţionale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA. Această zi este comemorată în a treia zi a lunii mai", a spus directorul programe AO "Inițiativa Pozitivă", Marina Rotari.

În prezent, în ţara noastră, în evidențele medicilor sînt peste 11 mii de persoane cu HIV/SIDA.

"Avem în derulare al șaselea program național care acoperă tratamentul, inclusiv și cel antiretroviral, pentru toți pacienții: Vreau să mai spun că pe lînga partea medicală să ținem cont și partea socială a acestor pacienți. Să fim cu ei prietenoși, deschiși", a spus viceministrul Sănătății, Liliana Iaşan.

Pînă acum, SIDA a ucis peste trei mii de oameni în ţara noastră.

La nivel mondial, sînt înregistrate peste 36,7 milioane de persoane infectate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?