Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Rusia: Sute de PȘT anulate, din cauza neatenției străinilor

21 mai. 2017,, 22:00   Externe
2964 0

În fiecare an, în toate regiunile Rusiei sînt anulate sute de permise de ședere temporară (PȘT), din cauza neatenției străinilor și a necunoașterii regulilor de ședere, în baza PȘT.

Anularea PȘT înseamnă că permisul de ședere temporară nu mai e valabil.

În acest articol, am dori să vă povestim despre ce trebuie să întreprindeți pentru a evita anularea PȘT, căci primirea PȘT este un eveniment mult așteptat și plin de bucurie pentru fiecare cetățean străin. Și este foarte important să nu uităm despre regulile importante care trebuie să fie respectate pentru ca de aflarea în țară în baza permisului temporar de ședere (PTȘ), iar mai tîrziu, și primirea permisului de ședere permanentă (a cetățeniei) să ne amintim doar cu zîmbetul pe buze.

Ce trebuie să facem pentru ca să nu fie anulat PTȘ?

1. Să depunem la timp notificarea de confirmare a șederii în baza PTȘ;

După primirea PTȘ imigrantul este obligat, în fiecare an, personal, să-și confirme reședința prin transmiterea unei notificări la Departamentul General pe Probleme de Imigrație al Ministerului Afacerilor Interne, nu mai tîrziu de 2 luni, după expirarea unui an. În cazul în care notificarea nu va fi depusă în timp util sau nu va fi depusă deloc, PTȘ nu va mai fi valabil și imigrantul va fi nevoit să părăsească țara.

2. Să lucreze și să locuiască în acea regiune, unde a primit PTȘ;

În conformitate cu regulile de obținere a PTȘ,imigrantul poate lucra și locui numai în regiunea în care l-a obținut. În caz contrar, PTȘ său va fi anulat și va trebui să aștepte un an întreg pentru a putea depune din nou documentele pentru perfectarea PTȘ.

3. Să nu fie plecat din țară mai mult de 6 luni.

În cazul în care, după ce a primit PTȘ imigrantul e nevoit să plece în străinătate, trebuie să monitorizeze îndeaproape calendarul aflării sale în afara Rusiei, căci în cazul absenței de pe teritoriul Rusiei mai mult de 6 luni, PTȘ devine nevalabil.

Dacă aceste reguli vor fi respectate, nu veți avea niciodată probleme cu PTȘ.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?