X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Trump cere izolarea Iranului

21 mai. 2017,, 20:00   Externe
2541 0

Președintele SUA, Donald Trump, s-a adresat duminică celor 55 de lideri ai unor state musulmane, reuniți la un summit în capitala Arabiei Saudite, Riad, cerîndu-le să elimine jihadiștii de pe teritoriile țărilor pe care le conduc și să se alăture SUA în demersul de a construi 'un viitor mai bun' pentru toți, el pledînd de asemenea pentru 'izolarea' Iranului, transmit agențiile DPA și EFE.

'Nu sîntem aici pentru a da lecții și nici pentru a le spune altora cum să trăiască, ce să facă sau cum să-și practice credința. În schimb, le oferim o alianță bazată pe valori și interese comune cu obiectivul de a construi un viitor mai bun', a spus președintele Trump, care le-a transmis liderilor participanți la summit că SUA sînt pregătite să lupte alături de țările lor pentru 'securitate și interese comune'.

El a semnalat că aproape două treimi din populația Orientului Mijlociu este formată din tineri cu vîrste sub 30 de ani, apreciind în acest context că există perspective pentru viitorul acestei regiuni care acum este marcată mai degrabă de conflicte și vărsare de sînge.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a acuzat Iranul că finanțează terorismul, destabilizează Orientul Mijlociu și susține 'crimele indescriptibile' comise în Siria, motiv pentru care a estimat că 'toate națiunile trebuie să-l izoleze'. 'Din Liban și pînă în Irak sau Yemen, Iranul finanțează înarmarea și pregătește teroriști, răufăcători și alte grupuri extremiste ce răspîndesc distrugere și haos în regiune', a spus Trump în fragmentul din discurs referitor la Iran, o poziție asemănătoare fiind exprimată anterior și de gazda summitului, regele Salman.

Anterior summitului cu cei 55 de lideri, regele Salman a participat împreună cu suveranii celorlalte emirate reunite în organizația Consiliul de Cooperare al Golfului (CGG) la un mini-summit cu Donald Trump, la care a fost anunțată 'crearea unui centru pentru combaterea finanțării terorismului'.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?