Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Putin l-a felicitat pe "vechiul și noul" președinte al Iranului

20 mai. 2017,, 21:30   Externe
1774 0

Vladimir Putin l-a felicitat pe președintele iranian Hassan Rohani pentru victoria în alegeri.

Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat sîmbătă pe omologul său iranian Hassan Rohani pentru realegerea sa, declarîndu-se încrezător că Moscova și Teheranul vor continua să lucreze pentru "menținerea stabilității și a securității în Orientul Mijlociu și în lume".

Președintele Iranului, Hasan Rohani, a fost reales în funcție, pentru un al doilea mandat de patru ani, cu 57% din voturile exprimate în primul tur de scrutin, desfășurat vineri, a anunțat sîmbătă ministrul de interne, Abdolreza Rahmani Fazli.

Într-un mesaj de felicitare transmis sîmbătă lui Rohani, Putin "a confirmat că este dispus să continue dezvoltarea parteneriatului ruso-iranian pentru agenda bilaterală precum și internațională", se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Putin și-a exprimat de asemenea încrederea că Moscova și Teheranul își vor continua activitatea în spiritul "menținerii stabilității și a securității în Orientul Mijlociu și în lume" și că acordurile economice încheiate în timpul vizitei în martie în Rusia a președintelui Rohani vor fi puse în aplicare cu succes.
Rusia și Iranul sînt aliați fideli ai regimului de la Damasc, iar Moscova a intervenit militar în Siria din 30 septembrie 2015.

Reuniunea din martie dintre Putin și Rohani s-a concentrat în special pe relațiile economice strînse dintre Rusia și Iran în domeniul energiei și industriei. Rusia, care a construit în Iran centrala nucleară de la Bushehr, urmează să construiască alte nouă reactoare în această țară în următorii ani. Moscova a furnizat de asemenea Teheranului în 2016 sistemul de apărare aeriană S-300.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?