Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova va fi creată Asociaţia Lucrătorilor Medicali şi a Farmaciştilor

20 mai. 2017,, 18:15   Societate
2544 2

În Republica Moldova va fi creată Asociaţia Lucrătorilor Medicali şi a Farmaciştilor, care îşi propune să îmbunătăţească nivelul de încredere al populaţiei în sistemul medical şi să fie o platformă de comunicare pentru specialiştii din domeniul sănătăţii, relatează Radio Moldova Actualităţi.


Ideea de a organiza o organizaţie care să corespundă necesităţilor actuale şi să creeze o bază durabilă viitorului medicinii din Moldova a apărut în urma lipsei de comunicare dintre diferite segmente ale medicinii.

Medicul-şef sanitar de stat, Luminiţa Suveică, a declarat că asociaţia îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea sistemului de sănătate şi să susţină lucrătorii medicali şi farmaciştii din ţară.

Directorul adjunct al Centrului Naţional de Sănătate Publică, Constantin Spînu, a spus că îmbunătăţirea indicatorilor de sănătate este scopul principal al structurii create.

Condiţiile favorabile de muncă ale medicilor vor avea un impact pozitiv şi asupra pacienţilor, potrivit preşedintelui Asociaţiei Neurochirurgilor din Republica Moldova, Grigore Zapuhlîh.

Asociaţia Lucrătorilor Medicali şi a Farmaciştilor îşi propune să fie o organizaţie apolitică şi nonprofit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?