X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Merkel: În Donbass nu e nici un armistițiu

20 mai. 2017,, 19:30   Externe
2255 0
Cea mai mare parte a întrevederii dintre Merkel și Poroșenko va fi dedicată procesului de la Minsk.

Astăzi nu se atestă nici un armistițiu între părțile implicate în conflictul din Donbass. Acest lucru a fost anunțat de către cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă comune cu Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, susținută sîmbătă, 20 mai.

„Trebuie să vă comunic că pînă astăzi nu e nici un armistițiu și, în plus, chiar și acordurile de la Minsk nu sînt realizate pe deplin”, a spus ea.

Merkel a mai enumerat subiectele care vor fi abordate în cadrul întîlnirii cu Poroșenko, în special, situația umanitară din Donbass.

„De asemenea, (vom discuta - ed.) conversația mea cu Președintele francez, Emmanuel Macron, cum vom coopera pe viitor, în cadrul acordurilor de la Minsk. (Vom vorbi - ed.) despre faptul că întîlnirile în „formatul normand” vor continua și pe viitor, vom discuta despre eventuala întrevedere a șefilor celor patru state în viitor”, a spus Merkel.

De asemenea, a spus ea, vor fi discutate și reformele în Ucraina.

La rîndul său, Poroșenko a spus că Ucraina nu vede nici o alternativă acordurilor de la Minsk. „Nu vedem nici o alternativă acordurilor de la Minsk și insistăm asupra realizării depline a acestora”, a spus Președintele.
Potrivit lui, o mare parte din conversația de astăzi cu Merkel va fi dedicată procesului de la Minsk.
Anterior Poroșenko a declarat că mizează pe conlucrarea eficientă în „format normand” după alegerea lui Macron în postul de Președinte al Franței.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?