X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Pe cine învinuiește Sandu de amînarea finanțării UE

20 mai. 2017,, 13:15   Politică
2865 5

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate spune că oficialii UE au amînat discuțiile despre finanțarea Republicii Moldova din cauza lui Andrian Candu, comunică NOI.md.

Maia Sandu mai afirmă că îndoielile demnitarilor de la Bruxelles cu privire la finanțare au legătură directă cu intenția guvernării de a modifica sistemul electoral.

„Cei din UE ne-au spus ca sînt îngrijorați de problemele noastre din domeniul politic. Modificarea sistemului electoral a supărat mai multă lume de acolo. Noi i-am informat despre ce se întîmplă la noi în țară, însă este doar «meritul» lui Candu faptul ca UE a amînat discuțiile despre finanțare”, a menționat Sandu în cadrul unei emisiuni la ProTV.

Potrivit ei, scopul vizitei efectuate recent la Bruxelles alături de Andrei Năstase și Viorel Cibotaru a fost de a-i informa pe demnitarii UE despre situația din țară.

„UE este partenerul nostru cel mai important și e bine să mergem să le oferim punctul nostru de vedere. Acolo am făcut următoarele lucruri: am readus discuțiile despre Republica Moldova pe agenda UE, am arătat că sînt oameni care pot face lucrurile mai bine și le-am spus ce se întîmplă la noi în țară ”, a relatat Sandu.

Anterior, și democratul Andrian Candu îi acuza pe Sandu și Năstase de faptul că acționează împotriva intereselor statului și ale cetățenilor. În opinia lui, cei doi ar fi exercitat presiuni asupra unor deputați din Parlamentul European, cu scopul de a-i determina să stopeze finanțarea pentru Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?