Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

La Serviciul Vamal s-au desfăşurat dezbateri publice

20 mai. 2017,, 16:45   Societate
4577 0

La Serviciul Vamal (SV) al Moldovei s-au desfăşurat dezbateri publice privind rezultatele implementării prevederilor Acordului de Asociere RM-UE, la care a participat Înaltul Consilier UE în domeniul vamal, Rosario de Blasio.

Potrivit unui comunicat al SV, evenimentul, aflat la cea de-a doua ediţie, a fost organizat de către Delegaţia Uniunii Europene în RM, care coordonează activitatea Misiunii Înalţilor Consilieri UE, reprezentată de o echipă de 22 de experţi seniori.

În intervenţia sa, Rosario de Blasio a efectuat o retrospectivă a evoluţiei Serviciului Vamal în cadrul reformelor demarate, menţionînd sporirea semnificativă a încasărilor la bugetul de stat, implementarea mai multor simplificări, dar şi eficientizarea domeniului antifraudă.

Referindu-se la domeniul combaterii fenomenului corupţional, Rosario de Blasio a accentuat că, odată cu dezvoltarea instrumentelor de reprimare a acestui fenomen, ar trebui să fie asigurată concomitent şi o motivaţie salarială corespunzătoare. În accepţiunea sa, această măsură reprezintă cea mai eficientă modalitate de prevenire a eventualelor incidente de integritate.

Totodată, el a subliniat importanţa sporirii volumului investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii posturilor vamale, precum şi dotarea acestora cu echipamente performante de control. De asemenea, acesta a evocat necesitatea promovării conceptului de instituire a controlului comun la frontiera cu statele vecine conform principiului "O singură oprire", măsură ce va contribui la accelerarea tranzitului transfrontalier, precum şi va exclude potenţialele riscuri de corupţie.

Înaltul Consilier UE în domeniul vamal, Rosario de Blasio şi-a început activitatea în cadrul Serviciului Vamal al RM la data de 8 februarie 2016. Acesta posedă o experienţă de peste 20 de ani în cadrul Agenţiei Vamale a Italiei şi 10 ani în proiectele Misiunii EUBAM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?