Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Candu, optimist: Am reușit să excludem politicul din justiție

20 mai. 2017,, 10:45   Politică
3313 3

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, se arată convins că situația în sectorului justiției din Moldova s-a îmbunătățit, notează NOI.md.

Cel puțin despre acest lucru le-a vorbit spicherul participanților la Reuniunea anuală a Asociației Europene a Judecătorilor, desfășurată recent la Chișinău. Democratul a relatat cu ce provocări, în opinia sa, se confruntă la ora actuală judecătorii din Moldova.

„Am reușit să excludem politicul din justiție. Printre provocările care rămîn în fața magistraților este riscul de a se transforma într-o industrie care generează venituri, uitînd că, de fapt, sînt plătiți din bani publici pentru a fi în serviciul cetățenilor. Salut reuniunea, la Chișinău, a Asociației Europene de Judecători. În cadrul unor astfel de întruniri sînt căutate și identificate soluții pentru asigurarea unui act al justiției eficient”, a declarat Candu.

Reuniunii anuală a Asociației Europene a Judecătorilor a adunat judecători din peste 40 de țări, printre care președintele Asociației Internaționale a Judecătorilor, Christophe Regnard, președintele Asociației Europene a Judecătorilor, José Igreja Matos.

Asociația Europeană a Judecătorilor reprezintă Grupul regional al Asociației Internaționale a Judecătorilor. Participanții la reuniune au abordat subiectele de interes major din sistemul judiciar al statelor membre, în încercarea de a găsi soluții pentru depășirea problemelor existente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?