X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ultimele detalii despre tentativa de asasinare a liderului PDM

20 mai. 2017,, 11:00   Societate
13087 6

Șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Vitalie Busuioc, a oferit mai multe detalii despre reținerea grupării criminale care intenționa să execute omorul la comandă al cunoscutului politician și om de afaceri Vlad Plahotniuc, lider al Partidului Democrat din Moldova, transmite Curentul.

„Dosarul privind tentativa de omor a lui Vlad Plahotniuc se află la etapa urmăririi penale. O dată exactă pentru judecată nu avem, pentru că noi depindem de rezultatul comisiei rogatorii. Aici avem persoane puse în învinuire și care nu se află pe teritoriul țării. În privința persoanelor reținute urmărirea penală nu va dura mult timp, doar vom anexa probele rămase. Vom expedia cauza penală în instanța de judecată cu dispunerea urmăririi penale în privința altor persoane separate”, a conchis Vitalie Busuioc.

Totodată, Busuioc a afirmat că persoanele reținute au duble cetățenii, atfel se efectuează un schimb de informații și cu cei din afara țării.

„Au fost reținute 9 persoane, sînt persoane care au și duble cetățenii. Facem schimb de informații și cu colegii din Ucraina, pentru că o parte din organizarea acțiunii s-a desfășurat inclusiv pe teritoriul Ucrainei. În principiu, potrivit investigațiilor pe care le efectuăm, nu avem un șir mare de acțiuni de urmărire penală care necesită a fi efectuate. Urmează să anexăm la dosar probele acumulate de colegii din Ucraina și, respectiv, să încercăm să mai stabilim, dacă este posibil, din probele care decurg din rezultatele emise de către colegi și alte persoane care au tangență la comiterea infracțiunii și care au comis în complicitate cu cei care au fost reținuți. Am efectuat mai multe acțiuni de la ultima conferință de presă, însă nu am fi dorit să prejudiciem ancheta”, a declarat procurorul Vitalie Busuioc.

Forțele de ordine de la Kiev, împreună cu cele de la Chișinău, au dejucat pe 7 aprilie, o tentativă de asasinare al liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Potrivit PCCOCS, au fost reținute opt persoane. Șase sînt cetățeni ai Republici Moldova, care dețin și alte cetățenii. Două persoane sînt cetățeni ai Ucrainei. Majoritatea persoanelor au antecedente penale pentru acțiuni deosebit de grave.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?