Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Arabia Saudită, atacată chiar înainte de vizita lui Trump

20 mai. 2017,, 11:15   Externe
2356 0

Rebelii din Yemen au lansat o rachetă balistică asupra capitalei Arabiei Saudite, cu cîteva ore înainte de sosirea președintelui american, Donald Trump, transmit agențiile de presă internaționale.



Donald Trump urmează să facă astăzi la Riad prima escală din primul său turneu internațional, în cadrul căruia mai sînt programate vizite în Israel, la Vatican și la Bruxelles.

Apărarea antiaeriană a doborît racheta deasupra unei zone nelocuite, la 180 de kilometri la sud-est de Riad, arată un comunicat al coaliției internaționale conduse de Arabia Saudită. Atacul a fost anunțat inițial de agenția oficială de presă a rebelilor, care au precizat că a fost vorba de o rachetă Burkan-1.

Înainte de confirmarea oficială de la Riad, televiziunea saudită Al-Arabiya a relatat că forțele coaliției arabe bombardează masiv o bază de rachete din apropierea capitalei yemenite, Sanaa, controlate de forțele șiite houthi.

Coaliția statelor arabe din zona Golfului Persic sprijină revenirea la putere a guvernului legitim din Yemen, în încercarea de a limita rolul Iranului în regiune. Sub președinția lui Trump, Washingtonul ia în considerare extinderea sprijinului pentru coaliție, fără implicare militară. Fostul președinte Barack Obama a redus rolul Statelor Unite în conflictul din Yemen, din cauza numărului crescînd de victime civile.

Președintele american Donald Trump, însoțit de soția sa, Melania, a plecat vineri în primul său turneu internațional, cu etape în Arabia Saudită, în Israel, la Vatican și la Bruxelles, transmit agențiile de presă internaționale. El a lăsat în urmă acuzații grave în presa din Statele Unite și cel mai scăzut nivel de popularitate de la preluarea mandatului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?