X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Primele scurgeri de INFORMAȚII din raportul Kroll-2

20 mai. 2017,, 10:07   Politică
5530 4

Raportul Kroll-2 conține o listă cu toți cei implicați în furtul din sistemul bancar, iar pentru că cei vizați știu asta, vor pune presiuni enorme ca acest document să nu fie făcut public.


O declarație în acest sens a fost făcută de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care a oferit și cîteva detalii din acest raport.

Potrivit Maiei Sandu, astăzi, în societate ar trebui să se discute despre combaterea corupției și despre lista celor implicați în așa-zisul furt al miliardului, dar lucrurile stau invers, din cauza guvernării actuale.

„Din păcate, noi ne-am pliat pe agenda guvernării după ce s-au făcut aceste schimbări la sistemul electoral. Asta în loc să discutăm despre lista celor din raportul Kroll-2. Acesta ar trebui să fie subiectul principal”, a declarat Sandu în cadrul emisiunii „În profunzime”.

Sandu crede că acest raport trebuie dat publicității și, dacă ar fi voia ei, atunci ar face cu plăcere acest lucru. „Bineînțeles că vom obține acest raport, deoarece trăim în era transparenței. Noi vom pune presiune ca acest raport să fie făcut public. Din informațiile pe care le dețin, ele vin din discuțiile cu oameni din afara țării, acest raport cuprinde o listă a celor implicați în furtul bancar. Lista este foarte mare. Sînt politicieni care au fost la putere și în opoziție în ultimii 20 de ani”, a dezvăluit liderul PAS.

Sursa citată a adăugat că cei vizați în acest raport al Kroll vor face tot posibilul ca documentul să nu fie făcut public. „Sînt foarte mulți oameni vizați care nu vor ca toate aceste lucruri să fie făcute publice. Ei vor face presiuni să nu se facă public raportul, dar noi trebuie să identificăm această listă. Așa putem să curățăm clasa politică”, a conchis Maia Sandu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?