X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Vatican: ambasadorul Ucrainei a fost chemat la Papa de la Roma

19 mai. 2017,, 19:00   Externe
3232 0

În ajun, Rada Supremă trebuia să examineze două proiecte de lege, în conformitate cu care autoritățile de stat trebuiau să primească dreptul să monitorizeze activitățile bisericii.

Ambasadorul Ucrainei la Vatican a fost chemat la Papa de la Roma în legătură cu controversatele proiecte de lege, îndreptate împotriva Bisericii Ortodoxe din Ucraina, a Patriarhiei Moscovei, informația a fost plasată pe „Facebook“ de clericul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, a Patriarhiei Moscove, protopopul Nicolae Danilevici.

Vă reamintim că pe data de 18 mai pe ordinea de zi a Radei Supreme erau două proiecte de lege răsunătoare. În cazul în care Parlamentul ar fi reușit să-l examineze, ieri, autoritățile ar fi putut primi dreptul de a participa la numirea mitropoliților și episcopilor în funcții și să interzică bisericile care colaborează cu Rusia.

Responsabili ai Bisericii Ortodoxe din Ucraina, a Patriarhiei Moscovei au numit aceste propuneri ca fiind represive.

Cei de la Kremlin au comentat, de asemenea, situația, numind inacceptabile orice acțiuni care încalcă interesele Bisericii Ortodoxe Ruse în Ucraina. Patriarhul Kirill, la rîndul său, s-a adresat președintelui Petro Poroșenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?