Dodon, gata să meargă pînă-n pînzele albe

Dodon, gata să meargă pînă-n pînzele albe

Șeful statului spune că nu va renunța la dezideratul său cu privire la dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, informează NOI.md.

Subiectul a fost pus în discuție astăzi, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, invitați să evalueze propunerea legislativă a lui Dodon cu privire la extinderea competențelor președintelui. Demnitarul nu s-a arătat deranjat de faptul că toate partidele parlamentare se opun cu vehemență acestei inițiative, precizînd că va merge pe ideea referendumului, în vederea modificării Constituției. El a atenționat că principalul partid de la guvernare – PDM – face tot posibilul pentru a-i limita atribuțiile. 

„PDM, împreună cu clonele și spoilerii săi, cei care au monopolizat puterea în stat și în niciun caz nu doresc să-i permită președintelui să-și exercite mandatul. Ei limitează atribuțiile președintelui cu orice ocazii. Celelalte partide se opun pentru că încearcă să-și prelungească prezența în Parlament cu orice preț, ele sînt partide fără șanse. Moldova are nevoie de o putere prezidențială riguroasă, pentru ca să nu fie haosul și anarhia pe care le avem în prezent, și eu sînt sigur că vom ajunge la asta. Dacă nu va susține această putere inițiativa mea, credeți-mă, noi vom pune punct în această problemă”, a declarat Dodon.

La rîndul lor, reprezentanții Comisiei de la Veneția au precizat că nu și-au format, deocamdată, o opinie pe marginea proiectului președintelui.

„Această evaluare se va face în lumina standardelor internaționale care există actualmente, dar și prin comparație cu ceea ce există în alte țări europene. Sperăm că această analiză va aduce informații utile pentru Moldova. Nu am ajuns la nicio concluzie, deocamdată. Discuțiile vor fi continuate la începutul lunii iunie la Veneția, după care va fi prezentată opinia noastră”, a declarat conducătoarea delegației Comisiei de la Veneția sosită în Moldova.

În urma consultărilor purtate ieri cu experții Comisiei, liderii tuturor fracțiunilor parlamentare, cu excepția socialiștilor,  au anunțat că nu vor susține lărgirea atribuțiilor președintelui. 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu5 comentari

харя треснет 19 mai. 21:43

Его физиономия скоро уже в монитор не влезет. Он о своем имидже вообще думает или ему пофиг на эту мелочь?

Marina 19 mai. 21:27

Da si trebuie sa vina din Venetia si sa ne controleze presedintele,la ales poporul!Era mai bine cind era Timofti? acela in genere nu facea nimic!Vad ca n-a fost nimeni sa-l controleze!Da Domnul Presedintele vad ca da din coate si trebuie sa-si vire nasul toti!

Игорь Василевич 19 mai. 15:19

Не понимаю, как мой народ мог голосовать за такое...!!!

большиснтво граждан РМ поддержит Додона 19 mai. 15:10

Главное, что проект Президента поддерживает большинство граждан Молдовы, которые придут на референдум итоги которого ВСЕ покажут!!! А дальше выйдем на протесты, если кукольное и ночное правительство и коалиция воров и бандитов будут чинить препятствия !!!

Вадим 19 mai. 15:06

Привет диктатура...пардон...стабильно сть!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load