X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Voronin explică de ce PCRM nu participă la proteste

19 mai. 2017,, 11:43   Politică
4092 1

Membrii PCRM au fost invitați să participe la protestele organizate de opoziția extraparlamentară, împotriva modificării sistemului de vot, a anunțat Vladimir Voronin, citat de NOI.md.

Cu toate acestea, liderul formațiunii spune că a privit cu scepticism propunerea, de teamă să nu-și dezamăgească electoratul. Potrivit politicianului, apariția comuniștilor alături de unii lideri politici precum Maia Sandu sau Andrei Năstase ar fi ridicat anumite semne de întrebare.

„Pentru a organiza proteste de amploare, mai serioase, la care să participe zeci sau poate sute de mii de cetățeni, trebuie un pretext, trebuie o lozincă clară care să-i unească pe toţi și trebuiesc persoane care au autoritate și au dreptul să cheme oamenii la proteste. Printre altele, am fost și noi invitați să ne alipim la aceste proteste. Și eu i-am întrebat pe colegii mei: bun, de exemplu, participăm, dar cum o să privească lumea la noi, văzîndu-ne alături de Maia Sandu, Andrei Năstase și alții?!”, a relatat Vladimir Voronin în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

Președintele comuniștilor a menționat că ”nu crede în sinceritatea celor care cheamă astăzi oamenii la aceste proteste, nu vede din partea lor constructivism”. El s-a arătat convins că aceste acțiuni antiguvernamentale nu vor lua amploare. „Cred că astfel de atitudine au și alți cetățeni… Sînt și alte momente care nu dau posibilitatea să fie organizate proteste de mare amploare”.

Referindu-se la situația politică actuală din țară, Voronin s-a arătat sceptic că lucrurile mai pot fi schimbate. Potrivit lui, nu trebuie modificată legislația, dar guvernarea, în componența căreia trebuie să intre oameni capabili, destoinici, cinstiți, devotați, patrioți.

„Bine, i-au cumpărat pe acești 14 deputați, votați de alegători pe listele PCRM, dar mai departe ce rol au? Ce împuterniciri? Perspective? Pur și simplu, mașină de vot, ca mecanic să ridice mîna pentru prostiile care trebuie promovate? Nu știu dacă aceasta e corect și cinstit din partea celor care i-au provocat și i-au corupt pe acești deputați. Bun, a mers, aveți cu ce corupe, ați găsit locurile slabe în moralitatea acestor deputați, care nu au conştiinţă și obraz, dar mai departe trebuie folosite constructiv aceste voturi, dar nu pentru a vă aranja ca să fiți pe veci la guvernare. Aici e toată problema”, a comentat Voronin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?