Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În Moldova a fost elaborată o nouă Lege privind activitatea băncilor

19 mai. 2017,, 12:00   Economie
2226 1

În Moldova a fost elaborată o nouă lege privind activitatea băncilor, care va constitui următorul pas în reformarea sectorului bancar al țării, început anul trecut, și care vizează modernizarea activității bancare din țară după criza din anii 2014-2015. Pînă la sfîrșitul lunii iunie a acestui an, documentul va fi prezentat spre examinare Guvernului, iar pînă la sfîrșitul acestui an, urmează ca acesta să fie aprobat de Parlament, transmite NOI.md.

Acest lucru a fost anunțat de către Banca Națională a Moldovei, menționînd că noua lege a fost elaborat în cadrul proiectului Twinning finanțat de UE, cu sprijinul experților băncilor centrale din România și Olanda.


Potrivit experților BNM, noua lege va include toate componentele necesare pentru a asigura o guvernanță internă sănătoasă în bănci, un proces de gestionare a riscurilor prudențiale și va permite efectuarea de către BNM a unei supravegheri bazate pe riscuri.

În Banca Centrală a Moldovei au subliniat că proiectul de lege a trecut deja expertiza armonizării cu directivele europene și va fi prezentat Guvernului pînă la sfîrșitul lunii iunie a acestui an. Este de așteptat că Parlamentul va adopta nouă lege pînă la sfîrșitul acestui an.

Anterior, experții au remarcat importanța elaborării de către Banca Națională a Moldovei a proiectului de lege privind activitățile băncilor și societăților de investiții, care va înlocui Legea instituțiilor financiare și va pune bazele unui nou cadru legislativ pentru a îndeplini cerințele Basel III, stabilind regulile de bază în domeniul supravegherii bancare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?