Aprecierea dată de Urechean lui Plahotniuc

Aprecierea dată de Urechean lui Plahotniuc

Fostul primar de Chișinău şi ex-președintele Curții de Conturi Serafim Urechean îl laudă pe liderul PD, Vladimir Plahotniuc, pentru că a reușit să atragă de partea sa deputați din mai multe partide.

El este de părere că va fi mult mai dificil să cumperi fiecare deputat în parte dacă alegerile parlamentare se vor desfășura pe circumscripții uninominale.
 
Serafim Urechean a fost întrebat în cadrul emisiunii „Important”, de la postul de televiziune TVC 21, dacă știe cum a ajuns actualul lider al Partidului Democrat să controleze practic toată țara fără să posede, formal, vreo funcție. 

„El este bravo, dintr-un punct de vedere, dacă nu este altcineva care ar putea strănge ce e căzut. Dacă nu era Plahotniuc era altul. Eu nu l-am văzut de vreo 7-8 ani. Nici nu mai țin minte de cănd. Mă uit, pur și simplu după el și spun că este bravo. Cine atunci? Bine că poate. Bine că este un om care îi poate consolida. Nu este vina lui Plahotniuc. Voi doriți alegeri pe liste de partid și nu doriți alegeri pe circumscripții uninominale. E mai greu de cumpărat fiecare deputat în parte, fiindcă acolo sînt și oameni cu verticalitate, decăt de cumpărat un brigadir de partid și aista îți aduce tot cărdul. Iată de ce trebuie circumscripții uninominale”, menționează Serafim Urechean. 

Referitor la modul în care a reușit Vladimir Plahotniuc să adune deputații de la mai multe partide el menționează că „mai mare curvă decăt politica nu este. Nu an văzut să spănzure sau să fie bătut cineva că nu dorea să vină la PD. Ceea ce se vorbește că a cumpărat pe bani, eu vreau să întreb unde sînt ale mele două milioane. Dați-le încoace și eu voi fi cel mai cuminte”, mai spune fostul primar al Capitalei. 

„Pe Plahotniuc nici nu l-am cunoscut (se crucește). Căt am fost primar general Vladimir Plahotniuc a fost la mine doar o singură dată cu o chestiune personală, care nu are tangență cu businessul sau să ceară ceva pentru el personal. A fost o chestiune în afara politicii și businessului. Eu nu pot să vorbesc la acest capitol. Cred că războiul declarat între Vladimir Plahotniuc și Vladimir Voronin este o ficție, fiindcă înțelegerile au fost foarte deștepte atunci cănd businessul a fost divizat și atunci cănd s-au transformat în politicieni ambii și cănd Voronin îi livrează membrii lui de partid. E clar că nu e simplă trebușoara asta. Mă rog, bine că îl ajunge capul”, conchide Urechean.
 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu7 comentari

fak 21 mai. 09:19

рука руку моет ворон вору глаз не выклюет а в молдове кто богаче тот и прав вот и начали пресмыкаться перед умным человеком и ворона и урекяша сидели бы уже молча поруководили в свое время -хватит ан нет снова пытаются воду каламутить кому вы нужны -залежалый товар ваше время прошло а понять это не хотят

Ещё бы!!! Урекяша в своё время продал 20 mai. 15:41

должность генерального прокурора, которую получила по квоте его партия, Плахотнюку за 300 тысяч долларов. Хорошее не забывается.

jora 20 mai. 08:10

baeti pasapoartele noastre au 666

фома 19 mai. 19:28

"Зубко был самым честным и самым толерантным генпрокурором в истории Республики Молдова”. Неее, все-таки, похоже, и у Урекяна с головой плохо стало - он совсем "забыл" о роли Зубко в УБИЙСТВЕ предпринимателя на охоте.

Realist 19 mai. 14:34

Clar ca toti deputatii au vrut sa adere la cel mai mare si mai puternic partid din tara. In altele ce sa faca?

GORKAEA PRABDA .... 19 mai. 14:30

KUKUSHKA XVALIT PETUXA, ZA TO CTO XAVALIT ON KUKUSHKU----TAK PISAL KRILOV SOTNI LET NAZAD,,,,DAKIE BILI . EST I BUDUT----POKA ONI U VLASTI I KORMUSHKE

федор 19 mai. 11:45

не ужели Серафимушка собрался в мэры Кишинева? Пока только так можно прочитать среди строк.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load