X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Finanţarea Moldovei depinde de concluziile Comisiei de la Veneţia

19 mai. 2017,, 09:20   Economie
1799 4

Reluarea finanţării Republicii Moldova de către Uniunea Europeană depinde în mare parte de faptul cum va gestiona guvernarea de la Chişinău recomandările Comisiei de la Veneţia privind proiectul de lege ce ţine de schimbarea sistemului electoral.

Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Toate finanţările au fost întotdeauna condiţionate. Doar că de data aceasta condiţiile sînt mai dure. Cred că finanţarea din partea UE va depinde de cum vom şti să administrăm relaţiile cu Comisia de la Veneţia. Va trebui să ţinem cont de toate recomandările. Dacă vom respecta condiţiile, atunci sînt sigur că în iulie Parlamentul European va adopta o decizie favorabilă în privinţa Republicii Moldova, iar în toamnă vom avea banii”, a opinat deputatul Iurie Leancă, preşedintele PPEM.

Directorul Institutului de analiză şi consultanţă politică „Politicon”, Anatol Ţăranu, la fel, consideră că deblocarea finanţării depinde de guvernarea de la Chişinău. “Este clar că de această dată problema constă în intenţia de a schimba sistemul electoral. Totul depinde de noi, dacă vom fi capabili să gestionăm această situaţie. Dacă se va crede că europenii ne vor finanţa în continuare din considerente geopolitice, atunci se va face o mare greşeală. Ceea ce a reuşit să facă Moldova, o ţară mică şi săracă, e să provoace disensiuni în Parlamentul European”, a spus el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?