X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Deputaţii comuniştii cer aprobarea unor amendamente

19 mai. 2017,, 10:30   Economie
2348 1

Fracţiunea partidului Comuniştilor îndeamnă Biroul Permanent al Parlamentului să includă în ordinea de zi a următoarelor şedinţe plenare proiectul de lege din 21 ianuarie 2015 privind modificările în Legea cu privire la serviciul public de alimentare cu apă şi canalizare.

Surse din cadrul PCRM au relatat pentru INFOTAG că proiectul de lege a fost elaborat de deputaţii fracţiunii şi a fost adoptat în prima lectură încă în 2015, însă încă nu a ajuns la a doua lectură.

"Proiectul include un şir de modificări menite să apere drepturile consumatorilor în privinţa furnizorilor de sericii de alimentare cu apă şi canalizare. Astfel, se propune ca furnizorii să fie obligaţi să deservească şi să exploateze reţelele interne ale blocurilor locative, să efectueze din cont propriu reparaţia capitală, reconstrucţia sau renovarea reţelelor intern. De asemenea, proiectul prevede posibilitatea ca proprietarii de locuinţe să încheie contracte directe cu furnizorul. Astfel, se exclude necesitatea de a plăti pierderile ce se produc pînă la contorul individual al consumatorului de apă. Furnizorul va fi oblicat să încheie contract direct, iar consumatorul nu va plăti pentru ceea ce nu a primit de fapt", menţionează autorii iniţiativei.

Potrivit lor, problema pretenţiilor reciproce şi a sancţiunii operatorului şi consumatorului, la fel, trebuie incluse în contract.

"Adoptarea legii va permite să echilibreze relaţiile reciproce, să protejeze sute de mii de consumatori de necesitatea de a plăti pentru servicii necalitative de alimentare cu apă sau pentru lipsa acestor servicii", susţin reprezentanţii PCRM, care sînt îngrijoraţi de noua solicitare a "Apă-Canal Chişinău" de a majora tariful la apă.

Pentru ca proiectul de lege al comuniştilor să fie adoptat în a doua lectură şi în lectură finală, sînt necesare voturile a cel puţin 51 de deputaţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?