Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

WTTC: În curînd va fi creată zona globală fără vize

18 mai. 2017,, 16:20   Societate
11750 1

Gerald Lawless, președintele Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC), consideră că în curînd va veni timpul, cînd țările vor cădea de acord asupra unei politici comune de vize pentru turiști.

La momentul dat, este dificil să ne imaginăm o uniune fără vize la scară planetară, de felul zonei Schengen în Europa, ținînd cont de amenințările la adresa securității globale și de instabilitatea politică, dar unele regiuni sînt tot mai aproape de acest format, a declarat șeful WTTC, în cadrul cuvîntării la primul for european Skift de la Londra.

„Zonele fără vize în Europa, Australia și alte regiuni, contribuie la dezvoltarea turismului - a spus Gerald Lawless. - Pe viitor, ne așteptăm la crearea unei zone fără vize în țările ASEAN din Asia de Sud-Est".

Un alt mod de a simplifica călătoriile: vize electronice și vize la sosire. „Viza electronică trebuie să fie unul dintre principalii catalizatori de creștere a călătoriilor globale din ultimele două decenii. Noi considerăm că o abordare mai logică a eliberării vizelor electronice și utilizarea pe scară largă a bazelor de date electronice va contribui, de asemenea, la dezvoltarea turismului“, a continuat Lawless.

Potrivit spuselor lui, unul dintre cele mai concludente exemple ale eficacității politicii de eliberare a vizelor la sosire o are EAU. „Dubai-ul, care a început să le elibereze turiștilor din China și Rusia viză la sosire, se confruntă acum cu o creștere fără precedent a numărului de turiști din aceste țări“, a declarat șeful WTTC.

În ultimii ani, țările din întreaga lume susțin tendința de simplificare a formalităților de intrare pentru călători. În anul 2008, conform Organizației Mondiale a Turismului a ONU (UNWTO), 23% din populația mondială putea călători în străinătate fără viză. În anul 2015 deja 39% din locuitorii Pămîntului au primit o astfel de oportunitate. Experții UNWTO subliniază că cele mai accesibile în acest sens sînt țările din Asia de Sud-Est, Africa de Est, Caraibe, în timp ce țările din Europa Centrală, Africa de Nord și America de Nord au politici mai stricte de intrare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?