Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Voronin le-a făcut o propunere experților Comisiei de la Veneția

18 mai. 2017,, 15:10   Politică
6640 2

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Comisiei de la Veneția aflați în vizită la Chișinău, informează NOI.md.

Experții au venit în Moldova pentru a discuta cu exponenții tuturor fracțiunilor parlamentare despre inițiativa lui Igor Dodon privind lărgirea competențelor președintelui. Liderul PCRM le-a propus experților să-și deschidă un birou permanent la Chișinău, avînd în vedere multiplele solicitări de efectuare a expertizelor la proiectele de lege, din partea politicienilor moldoveni.

„La începutul întrevederii domnul Vladimir Voronin le-a făcut o sugestie experților Comisiei de la Veneția, avînd în vedere volumul mare de lucru care în ultima perioadă îl au experții Comisiei de la Veneția. Propunerea a fost să instituie un birou permament la Chișinău, pentru a nu cheltui bani pentru deplasări. Săptămîna trecută au fost, au venit și acum. Este cazul să stea aici la Chișinău să facă recomandări”, a anunțat șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac.
Fruntașii PCRM au abordat cu membrii Comisiei de la Veneția inițiativa președintelui cu privire la modificarea Constituției, în vederea includerii a cinci articole noi ce vizează dizolvarea Parlamentului. Potrivit lui Șupac, aceasta nu este decît ”o nouă acțiune de PR” din partea șefului statului.

„Sîntem împotriva a ceea ce propune Dodon. Noi am reamintit Comisiei că sînt două tipuri de referendumuri - constituțional și consultativ. În cazul dat, Dodon dorește să organizeze la toamnă un referendum consultativ care, conform Constituției, nu are consecințe de drept. Rezultatele acestui referendum nu pot obliga Parlamentul, majoritatea parlamentară să adopte careva decizii. Prin urmare, această acțiune a lui Dodon este nimic altceva decît o acțiune de PR”, a spus Șupac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?