Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Poziția dură a președintelui față de marșul LGBT

18 mai. 2017,, 15:10   Societate
4406 3

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, este categoric împotriva desfăşurării marşului comunităţii LGBT, planificat pentru această duminică în centrul Chişinăului.

Pe pagina sa de facebook, el a menţionat că a vorbit despre aceasta şi la întrevederea cu ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, subliniind că aceasta "nu este doar poziţia sa personală, dar şi a majorităţii covîrşitoare a cetăţenilor Republicii Moldova".

"Am menţionat foarte clar că astfel de acţiuni contravin flagrant valorilor noastre tradiţionale, religiei ortodoxe şi moralităţii. Ele nu pot şi nu vor fi acceptate de mine personal, dar şi de întreaga societate", a menţionat şeful statului.

El a precizat că a dispus organizarea unor ample manifestări de susţinere şi promovare a valorilor familiei tradiţionale, care vor începe duminică, ora 11.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Festivalul familiei, care se va desfăşura sub patronajul Preşedintelui Moldovei, face parte din campania socială "Iubesc Moldova". Organizatorii vor desfăşura concursuri pentru copii, vor invita animatori, clowni şi personaje din poveşti, iar copiii vor primi cadouri. Agenda festivalului mai include un concert al copiilor, un spectacol cu baloane de săpun şi altele. Copii se vor putea plimba cu trenuţul şi cu ponei. Toate activităţile sînt gratuite.

Duminică, în centrul Chişinăului, va fi şi marşul minorităţilor sexuale "Fără frică". În anii trecuţi, susţinătorii valorilor tradiţionale de familie au încercat de fiecare dată să împiedice desfăşurarea unor asemenea marşuri în Moldova, aruncînd cu ouă şi fluierîndu-i pe participanţi. Deseori, aceştia erau nevoiţi să fie evacuaţi cu autobuzele, pentru a nu admite violenţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?