X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Regele Olandei a mărturisit despre activitatea sa secretă

18 mai. 2017,, 19:00   Externe
2985 0

Regele Olandei a mărturisit că a fost copilot de mai multe ori pentru compania aeriană națională KLM.

Regele Willem-Alexander, care a urcat pe tron în 2013 după abdicarea mamei sale, a continuat să fie pilot de ocazie de atunci.

“Atenție, vă vorbește căpitanul… și regele Olandei”, așa ar putea suna un anunț făcut de unul dintre piloții companiei KLM. Willem-Alexander a devenit regele Olandei în 2013, însă acesta nu a renunțat să piloteze avioane. De două ori pe lună, el a fost copilot pe avioanele Fokker, utilizate de KLM pe distanțe sucrte ca Amsterdam-Londra. Pasagerii nu aveau însă nicio idee că regele Olandei se află la manșă. El a mărturirit, într-un interviu acordat cotidianului olandez De Telegraaf, că nu le-a spus niciodat pasagerilor numele său, iar aceștia l-au recunoscut foarte rar.

“Avantajul este că pot întotdeauna să le urez un bun venit călduros pasagerilor din partea căpitanului și a pasagerilor, fără să-mi spun numele”, a afirmat regele Willem-Alexander.
El va începe acum un curs de pregătire pentru a pilota avioane Boeing 737, deoarece KLM va elimina din flota sa avionul regional Fokker 70.

“Vreau să continui ca pilot ocazional pentru KLM”, a explicat regele Olandei. “În consecință, acest lucru nu se poate face decît pe avioane ca 737 (…), pentru zboruri scurt curier. Orice avion mai mare decît acesta implică să zbor noaptea, ceea ce m-ar împiedica să mă întorc la timp în Olanda în caz de urgență”, a adăugat monarhul.


Cursurile de pregătire pentru a pilota acest avion american, care poate transporta pînă la 215 pasageri, vor începe la sfîrșitul lunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?