X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ce despăgubiri pretinde Sandu de la spicher

18 mai. 2017,, 09:49   Politică
4112 3

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, este determinată să-l acționeze în judecată pe spicherul Parlamentului, Andrian Candu, notează NOI.md.

Sandu spune că democratul ar fi acuzat-o neîntemeiat, iar pentru acest lucru îi va cere despăgubiri în valoare de pînă la 100 de mii de lei, în instanța de judecată.

„El m-a făcut mincinoasă și eu îi voi cere în instanță să prezinte probele și să dezmintă acest lucru. În judecată voi cere despăgubiri morale ca să putem să finanțăm partidul în continuare. Cred că vom cere 50-100 de mii de lei. Sîntem și noi raționali. La cîte minciuni spun ei, dacă i-am acționa în judecată și le-am cere 100 de mii pentru fiecare minciună, am fi cel mai bogat partid”, a menționat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la Unimedia.

Scandalul dintre cei doi a izbucnit după ce Andrian Candu a declarat public că deține informații precum că Sandu s-ar fi întîlnit cu fostul deputat comunist Grigore Petrenco la sediul PAS, înainte de protestele antiguvernamentale de la Parlament. Atît Sandu, cît și Petrenco au dezmințit această informație, acuzîndu-l pe Candu că răspîndește zvonuri. Ulterior, și liderul ANTIFA a anunțat că se va adresa în instanța de judecată.

În ceea ce privește învinuirile înaintate de spicher, potrivit cărora amînarea finanțării pentru Moldova a fost urnită de Sandu și Năstase, liderul PAS a oferit următorul răspuns:

„În primul rînd, nimeni nu se bucură de această decizie. E eșecul acestei guvernări și, dacă banii nu vor veni deloc sau vor veni mai tîrziu, de acest lucru se face vinovată doar guvernarea, pentru că opoziția extraparlamentară nu poate să facă mare lucru ca să avanseze țara pe făgașul reformelor în domeniul justiției, combaterii corupției. Am informat oamenii din Bruxelles despre ce se întîmplă în Moldova. E ridicol să spui că eu sau Andrei Năstase sîntem atît de puternici că putem să influențăm deciziile UE”, a comentat ea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?