X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

A fost simplificată procedura obţinerii vizei moldoveneşti la invitaţie

18 mai. 2017,, 09:50   Societate
3045 0

Invitaţiile pentru străini vor fi eliberate online în Moldova. Acest lucru este prevăzut în completările și modificările la Regulamentul privind eliberarea invitaţiilor pentru străini.

Noile prevederi le vor permite solicitanților să depună cererea în regim online şi să obţină actul necesar în format electronic, transmite NOI.md.

Documentul aprobat reglementează condiţiile de depunere a cererii, precum şi procedura de examinare şi adoptare a deciziei în acest sens. Astfel, în vederea solicitării vizei de scurtă şedere pentru cetăţenii altor state, persoanele fizice cu domiciliu permanent/ temporar în Republica Moldova sau persoanele juridice vor depune cererea şi documentele prevăzute în Regulament în format digital, acestea fiind stocate şi gestionate de autoritatea competentă pentru străini.

După examinare, invitaţia electronică sau refuzul de eliberare a actului vor fi expediate solicitantului prin poşta electronică indicată, într-un format care să asigure vizualizarea şi imprimarea.

Recepționarea şi examinarea solicitărilor în regim online va simplifica procedurile existente, prin reducerea termenului de prestare a serviciului respectiv și diminuarea costurilor suportate de solicitant.

În prezent, cetăţenii a 85 de state au nevoie să obțină invitaţii în vederea perfectării vizei de intrare în Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?