X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

MAI speră să nu admită criza migraţiei

18 mai. 2017,, 09:00   Societate
3200 0

"MAI va depune toate eforturile pentru soluţionarea crizei migraţiei atît la nivel naţional, cît şi la nivel internaţional", a declarat viceministrul Afacerilor Interne, Oleg Babin, la conferinţa internaţională "Bune practici de integrare a migranţilor în conformitate cu angajamentele OSCE şi standardele internaţionale".

El a menţionat că trebuie respectate toate normele de drept atît în privinţa migranţilor, cît şi în privinţa cetăţenilor ţării gazdă. Încă în anul 2012, ministerul a elaborat un mecanism eficient de integrare a migranţilor în societate, prin accesul la piaţa muncii şi servicii sociale.

"Integrarea imigranţilor este o componentă importantă a strategiei de dezvoltare a MAI, dar şi a Acordului de Asociere RM-UE", a spus Babin.

Reprezentanta OSCE, Christine Hirst, a menţionat că "problema intregrării imigranţilor este nouă pentru multe ţări membre ale OSCE"

"La conferinţă participă experţi din 14 ţări. Prin comunicarea cu specialiştii şi reprezentanţii autorităţilor, Moldova va primi întreaga informaţie necesară despre politica migraţională modernă", a spus ea.

Potrivit reprezentantului Organizaţiei Internaţionale a Migraţiei, Antonio Polosa, "integrarea imigranţilor trebuie să se desfăşoare pe două căi: prin politica incluzivă, adică asigurarea cu locuri de muncă, acces la servicii sociale şi locuinţă, precum şi prin politica de coeziune, adică prin prevenirea cazurilor de discriminare pe criterii naţionale, religioase şi altele".

"Graţie cooperării structurilor de stat cu organizaţiile nonguvernamentale şi reprezentanţii Uniunii Europene, OSCE şi Ambasadei SUA, în Moldova au fost editate 13 broşuri tematice pentru o informare mai bună atît pentru imigranţi, cît şi pentru cetăţenii republicii. A fost publicată cartea "Integrarea străinilor în Republica Moldova", au fost desfăşurate numeroase conferinţe privind modalităţile de depistare şi de prevenire a infracţiunilor comise pe motiv de ură. Scopul nostru principal este ca prin instruire şi comunicare, către anul 2030 să integrăm maximal migranţii în societatea europeană", a spus expertul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?