Filip a venit cu o sticlă de whisky la ședința de astăzi a Guvernului

Filip a venit cu o sticlă de whisky la ședința de astăzi a Guvernului

Premierul Pavel Filip a cerut astăzi Serviciului Vamal să intervină prompt în combaterea contrabandei cu alcool în Moldova, informează NOI.md.

Șeful executivului s-a arătat alarmat de proporțiile pe care le-a căpătat această problemă, după ce a fost sesizat de un producător local.

„Reprezentanții acestei companii mi-au spus următoarele: «Noi înțelegem că nu ne puteți ajuta în a opri contrabanda care vine pe piața Moldovei, astfel încît să ne puneți în condiții legale, dar cînd voi încercați să ne îngenuncheați, atunci avem întrebări». Aici vă spun că și eu am întrebări. Nu cumva aceste acțiuni sînt îndreptate pentru a proteja anumite companii?”, a declarat Filip. 
 
Premierul spune că, pentru a se documenta mai bine cu privire la această problemă, a făcut un experiment, care a demonstrat cît de gravă este situația la capitolul contrabandă cu alcool. „Am deschis site-ul 999.md și am văzut cum se vinde alcoolul în Moldova. Nu trebuie să fii mare cercetător. Sînt numere de telefon din Chișinău, am sunat și au adus astăzi, de dimineață, 10 sticle de alcool fără timbru de acciz. Nu trebuie să ne ascundem după deget. Fiecare ați observat la restaurante din ce fel de sticle se toarnă alcoolul, fără mărci de acciz”, a relatat el. 
 
În contextul celor relatate, premierul a cerut Procuraturii, MAI-ul, CNA-ului și Serviciului Vamal să se implice activ în combaterea acestui fenomen. Mai mult decît atît, Filip a cerut ca funcționarii publici care acoperă aceste abuzuri comise în raport cu cei care activează legal să fie sancționați.

„Nu vom fi în stare în Moldova să avem dezvoltare economică, nu vom putea plăti salarii decente și face investiții atît timp cît nu vom lucra în cadrul legal și nu vom respecta legile cu toții. În Moldova oamenii s-au deprins că se poate lucra în afara legii și nimeni nu va fi pedepsit”, a adăugat el. 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu6 comentari

Заря 18 mai. 09:55

А разве наш Пред Правительства хозяйственник? Говорить много умеет и долги брать, а отдавать будет Додон!!! Их всех --эту коалицию так называемую--с плечь народа скинуть надо и назначить специалистов и патриотов Молдовы----только тода почувствуем перемены!!!!

ALEXA 17 mai. 20:14

PESTELE SE SRTICA DE LA ''CAP '' VOI CEI DE LA CONDUCERE A TI FACUT CINSTIT CAND NOAPTEA A TI VENIT LA CONDUCERE IN MOD FOARTE URAT RUSINE SA VA FIE SI MAI VRETI SA NU FIE CORUPTIE FURTURI CINE PE VOI V A NUMIT CINE V A ALES ASTA I CINSTIT PUTETI RASPUNDE

Realist 17 mai. 18:34

peste tot contrabanda, da noi vrem sa ne dezvoltam tara ))

Serafim 17 mai. 17:30

aștea sunt alde Filat , la inchisoare!

constructiv 17 mai. 17:03

Speram ca si oamenii nostri vor intelege ca nu mai merge cu contrabanda si cu falsificarile. Iar vamesii sa fie cit mai corecti si sa se axeze pe acesta problema

Boris 17 mai. 16:13

A avut si motiv. Moldovenii cumpara vodca si alte produse din contrabanda, deci tot noi promovam incalcarea legii.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load

Arhivă de ştiri