X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Filip – mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor

17 mai. 2017,, 13:20   Societate
1563 0

Prim-ministrul Pavel Filip a adresat astăzi un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor şi a Societății Informaționale, relatează Moldpres cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În mesaj se menționează:

”Acum 152 de ani doar visătorii și vizionarii și-ar fi putut imagina că azi, cînd sărbătorim Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, putem să vorbim și să ne vedem de la distanță în timp real.

Era anul 1865 și se semna prima Convenţie internaţională privind telegrafia, ocazie cu care a fost creată Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT). Azi Societatea Informațională a devenit un adevărat univers, cu multe galaxii, în care viteza informației și modul de a fi transmisă au depășit orice imaginație.

Dar numai depășind orice imaginație se poate ajunge la performanțe fără precedent. Numai crezînd într-un vis cu viziune, se poate crea un univers.

Și noi, în Moldova, putem să ne mîndrim că am creat o comunitate TIC destul de puternică și în plină expansiune. Sectorul TIC este azi în avangarda reformelor din Republica Moldova. Este, de asemenea, unul dintre principalii promotori ai schimbărilor din societate şi mediul de afaceri, menținînd o dinamică de dezvoltare stabilă.

TIC se transformă într-o necesitate vitală pentru noi toţi și ne transformă pe fiecare și ca societate.

Personal am convingerea din propria experienţă că serviciile oferite de sectorul TIC au devenit elemente indispensabile ale vieții cotidiene. Guvernele din toată lumea încearcă să fie în pas cu inovațiile şi utilizează tot mai mult tehnologiile informaționale în activitatea curentă. Tehnologiile îmbunătățesc serviciile publice, minimalizează elementele birocratice, eficientizează activitatea guvernării şi facilitează participarea democratică, aducînd guvernele mai aproape de cetățeni.

Dar mai mult decît atît, și ca fost ministru TIC și astăzi ca prim-ministru cred cu tărie că acest domeniu este una dintre soluțiile de viitor pentru economia modernă a unei țări de mici dimensiuni cum este Republica Moldova.

Avem aici mulți tineri foarte buni, care dacă vor fi stimulați inteligent să rămînă acasă, să facă afaceri și să livreze lumii servicii de calitate în acest domeniu, Moldova se va dezvolta rapid și sănătos.

De aceea, Guvernul își pune încrederea în această industrie, pentru că este un sector care vine să le dezvolte pe toate celelalte. Are rol catalizator în creşterea economică şi dezvoltarea durabilă de care Republica Moldova are nevoie.

Personal, sînt ferm convins că principalul capital pe care ne bazăm sînt oamenii, fiecare dintre voi, cei care munciți în domeniu și cei care se pregătesc să urmeze acest drum.

Tuturor, vă adresez sincere felicitări și țin să mulțumesc lucrătorilor din domeniul TIC și întreprinderilor din sector pentru contribuția la creșterea în Republica Moldova a unei Societăți Informaționale Moderne. Vă doresc noi realizări și să vă folosiți cu eficiență de parcurile IT pe care le-am lansat, cu toată încrederea în dezvoltarea acestui domeniu!

Și încă ceva, fiți visători și vizionari, căci acest sistem din asta își trage energia și creativitatea! La mulți ani!
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?