X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Candu anunță cînd moldovenii vor beneficia de tichete de masă

17 mai. 2017,, 13:30   Societate
5014 6

Proiectul de lege privind implementarea sistemului tichetelor de masă a fost definitivat și înregistrat la Parlament, a anunțat astăzi spicherul Andrian Candu, citat de NOI.md.

Documentul urmează a fi supus dezbaterilor în plenul Parlamentului și votat pînă la finele sesiunii parlamentare actuale, adică la sfîrșitul lunii iulie. Potrivit spicherului, documentul ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018, astfel încît angajații din Moldova își vor putea, la această dată, procura produse alimentare în baza tichetelor de masă oferite de angajatori. Ultimii vor avea posibilitatea să decidă cum cheltuiesc banii acordați – fie își procură produse alimentare de la magazin, fie merg la cantină sau restaurant.

Democratul a anunțat că proiectul inițial a fost îmbunătățit, fiind luate în calcul propunerile mediului de afaceri, ale experților, precum și ale angajaților.

„Ideea constă în posibilitatea legală de a oferi angajaților un supliment la salariu, fără a avea dreptul să diminueze salariul. Aceste cheltuieli direcționate pentru procurarea produselor alimentare nu se impozitează în niciun fel, pentru angajat este un supliment net, iar pentru angajator este o cheltuială deductibilă. Acest instrument, pe lîngă partea socială, ce ține de alimentarea populației, sănătatea populației, oferă și posibilități de creștere economică pentru stat. Este o inițiativă menită să combată salariile în plic și evaziunea fiscală”, a relatat Candu.

Pînă la adoptarea legii de către Legislativ, proiectul urmează a fi supus unei noi runde de dezbateri publice, a adăugat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?