Candu anunță cînd moldovenii vor beneficia de tichete de masă

Candu anunță cînd moldovenii vor beneficia de tichete de masă

Proiectul de lege privind implementarea sistemului tichetelor de masă a fost definitivat și înregistrat la Parlament, a anunțat astăzi spicherul Andrian Candu, citat de NOI.md.

Documentul urmează a fi supus dezbaterilor în plenul Parlamentului și votat pînă la finele sesiunii parlamentare actuale, adică la sfîrșitul lunii iulie. Potrivit spicherului, documentul ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018, astfel încît angajații din Moldova își vor putea, la această dată, procura produse alimentare în baza tichetelor de masă oferite de angajatori. Ultimii vor avea posibilitatea să decidă cum cheltuiesc banii acordați – fie își procură produse alimentare de la magazin, fie merg la cantină sau restaurant.

Democratul a anunțat că proiectul inițial a fost îmbunătățit, fiind luate în calcul propunerile mediului de afaceri, ale experților, precum și ale angajaților.

„Ideea constă în posibilitatea legală de a oferi angajaților un supliment la salariu, fără a avea dreptul să diminueze salariul. Aceste cheltuieli direcționate pentru procurarea produselor alimentare nu se impozitează în niciun fel, pentru angajat este un supliment net, iar pentru angajator este o cheltuială deductibilă. Acest instrument, pe lîngă partea socială, ce ține de alimentarea populației, sănătatea populației, oferă și posibilități de creștere economică pentru stat. Este o inițiativă menită să combată salariile în plic și evaziunea fiscală”, a relatat Candu.

Pînă la adoptarea legii de către Legislativ, proiectul urmează a fi supus unei noi runde de dezbateri publice, a adăugat el.  
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu6 comentari

Федя 17 mai. 19:21

а всем остальным - подыхать с голоду , что ли ? и его дети тоже сдохнут с голодухи ? поэтому оножэ знает , что эти дети не его , доказано !

Федя 17 mai. 19:08

да ну этого канду ! придётся всем обворованным молдаванам сидеть в ресторанах и жрать эту уху ! во хохма будет !

Euuu 17 mai. 18:19

Molodet acest postac cu identitati diferite (Ilie, Adevarul, miroslav). Eu chiar ma mir cum de continua sa posteze comentarii de lauda la adresa PD-ului. Chiar ne au de prosti? Mai intai sa vedem cum va functiona si dupa aceasta vo veni cu aprecieri.

Ilie 17 mai. 15:23

Molodeț acest Candu, eu chiar mă mir cum de democrații chiar vin cu rezultate, toți critică, critică, da iaka ei tak, și vin cu realizări pentru oameni

Adevarul 17 mai. 14:14

Mai repede sa fie odata si in Moldova, ca tare fine era cand benificiam de acestea pe cand eram in SUA.

miroslav 17 mai. 13:36

super, +900 de lei la salariu este foarte bine, dar si mai mult conteaza pentru Moldova faptul ca acest proiect o sa oblige pe toti sa renunte la contabilitatea neagra si salariile in plic!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load