X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Expoziție inedită! Amatorii de mașini sovietice vor avea posibilitatea să le admire

17 mai. 2017,, 12:50   Societate
1635 0

O expoziție inedită de mașini vechi din perioada sovietică, care se păstrează în garajul Guvernului va putea fi vizitată de Noaptea Europeană a Muzeelor, anunță directorul Muzeului Național de Istorie a Moldovei, Eugen Sava în cadrul unei conferințe de presă.

O gamă diversă de mașini și motociclete de epocă vor putea fi admirate pe 20 mai, între orele 12.00 – 24.00 în incinta Muzeului de Istorie din Chișinău.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor putea fi vizitate expozițiile permanente și temporare ale muzeului, dar și vor putea fi vizionate proiecții de film documentar din cadrul Festivalului Internaţional CRONOGRAF.
Totodată, vor avea loc ateliere de robotică și modelism, dar și activităţi interactive pentru pasionaţii de istorie şi tradiţii militare. Începînd cu ora 19.00 pasionații de muzică clasică vor putea audia un concert, oferit de Orchestra simfonică. Detalii AICI.

Muzica clasică va fi prezentă și în cadrul Muzeului Naționale de Artă, acolo unde va putea fi admirată Bienală Internațională de Pictură. În program, vor avea loc mai multe recitaluri de muzică clasică, dar și ateliere de dans și desen pentru copii.

Pentru iubitorii de muzică etnofolclorică, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vine pe 20 mai cu un program pentru toate vîrstele cu ansambluri etnofolclorice, dar și concursuri atractive. Detalii AICI.

Menționăm că Noaptea Europeană a Muzeelor a fost iniţiată în anul 2005 de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. În prezent evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. Acesta este un eveniment european de succes desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie.

Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene îşi deschid uşile în aceeaşi noapte, iar milioane de europeni sărbătoresc cultura ieşind pe străzi în aceeaşi noapte, însoţiţi de prieteni şi familii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?