Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Scopul vizitei lui Plahotniuc în SUA?

17 mai. 2017,, 12:05   Politică
7583 2

Preşedintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, efectuează o vizită în SUA. Despre aceasta au comunicat surse de la Washington.

Potrivit informaţiilor preliminare, Plahotniuc va avea o agendă încărcată timp de cîteva zile. El se va întîlni cu adjunctul asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene şi eurasiatice, Bridget Brink, precum şi cu alţi reprezentanţi ai Departamentului de Stat şi Congresului SUA. El se va întîlni, de asemenea, cu liderii mai multor organizaţii şi instituţii nonguvernamentale. În timpul vizitei, el are programată o întîlnire cu jurnaliştii şi interviuri pentru unele surse media internaţionale de renume.

PDM deocamdată nu a anunţat despre vizita lui Vlad Plahotniuc în SUA.

Vizita este organizată de companiile internaţionale care se ocupă de promovarea PDM şi a liderului acestuia. La mijlocul anului trecut, PDM a semnat un contract de colaborare cu compania "Podesta Group" (SUA). Potrivit contractului, PDM îi achită cîte $150 mii pe trimestru - $600 mii pe an. În anul trecut, "Podesta Group" a organizat deja o vizită a lui Plahotniuc la Washington. În timpul acelei vizite s-a anunţat pentru prima dată că Vlad Plahotniuc este coordonatorul executiv al coaliţiei de guvernare din RM.

Fondatorul "Podesta Group" este Tony Podesta, considerat a fi un apropiat al lui Barack Obama. El este unul din cei mai mari lobbyşti din Washington. La alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut el a condus campania electorală a lui Hillary Clinton.

În martie 2017, PDM a semnat un contract cu o altă companie americană, "Burson-Marsteller". Potrivit informaţiilor oficiale, aceasta este specializată în relaţiile publice, comunicare şi management de criză. În diferite perioade, printre clienţii săi au fost guverne ale Rusiei şi Romîniei, "Partidul Regiunilor" din Ucraina, în perioada cînd era condus de Viktor Ianukovici, şi dictatorul argentinian Jorge Videla. Publicaţia moldovenească Newsmaker a încercat să afle detaliile contractului PDM cu "Burson-Marsteller", însă reprezentanţii companiei au declarat că "contractul este secret comercial şi nu poate fi divulgat".



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?