X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Opinii împărțite privind decizia UE de amînare a asistenței financiare

17 mai. 2017,, 11:20   Economie
1785 0

Decizia Parlamentului European de a amîna acordarea asistenței financiare de o sută de milioane de euro pentru Republica Moldova este o consecință a luptelor politice din interiorul legislativului de la Bruxelles, dar şi un semnal că partenerii europeni nu au încredere în guvernarea de la Chișinău.

Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Moldova în direct” la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Deputatul socialist Vladimir Ţurcan suţine că o astfel de decizie era așteptată. „Este un semnal prost pentru Moldova. Dar este un semnal clar că partenerii europeni nu au încredere în acest guvern”, a menționat parlamentarul

Economistul Viorel Chivriga consideră că europenii au pierdut încrederea în guvernarea de la Chișinău. „Nu cred că trebuie să salutăm acest pas. Dar trebuie să înțelegem că Republica Moldova nu mai este privită ca o țară de succes, ci ca o ţară a surprizelor. Este necesar ca legea să fie respectată, procesul legislativ să decurgă conform normelor legale şi atunci vom avea finanțare”, a opinat expertul.

Ion Dron, președintele Centrului de Inițiative şi Monitorizare a Autorităților Publice, consideră că decizia Parlamentului European este una politică. „Este un lucru foarte prost pentru Republica Moldova. Este o decizie care ne frînge mîna. Pe lîngă faptul că trebuie să se achite comisioane, mai sînt şi tot felul de condiții”, a spus Dron.

Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvînt al PDM, a calificat amînarea acordării asistenței financiare drept o consecință a luptelor politice din interiorul Parlamentului European şi a presiunilor exercitate de anumite partide.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?