X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce au găsit polițiștii în casa unui locuitor al capitalei

17 mai. 2017,, 10:50   Societate
3476 0

Un locuitor al capitalei, în vîrstă de 41 de ani, este cercetat penal pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător cu obţinerea profiturilor băneşti în proporţii deosebit de mari, notează NOI.md.

Potrivit informaţiilor acumulate de către poliţişti, acesta este bănuit de transportarea pe teritoriului ţării a mărfii de larg consum, cu scopul de a fi comercializate în lipsa tuturor actelor obligatorii ce permit desfăşurarea acestui gen de activitate.




S-a constatat că pe parcursul anilor 2014-2017 mărfurile erau transportate de peste hotarele ţării şi păstrate în depozite şi secţii comerciale deschise neautorizat, de unde erau vîndute doar clienţilor de încredere. În urma comercializării, ”întreprinzătorul” încasa venituri ilegale, fără a achita impozite şi taxe la bugetul de stat.

Urmare a percheziţiilor autorizate şi desfăşurate în depozite, poliţiştii au depistat patru biciclete cu motor de modelul “Italjet Ascot Adventure”, cazane, aparate de sudat, diferite aparate electrice destinate pentru lucrări în construcţii, precum şi înregistrări de ciornă aferente activităţii comerciale desfăşurate. Conform primelor estimări efectuate, suma mărfurilor depistate se ridică la aproximativ 1 milion de lei.

Dacă vinovăţia bărbatului va fi demonstrată, atunci el riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 47 de mii de lei pînă la 67 de mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore cu confiscarea mărfurilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?