Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Moldova și Kazahstan vor crea întreprinderi mixte

17 mai. 2017,, 11:40   Economie
2330 0

Moldova și Kazahstan intenționează să creeze întreprinderi mixte pentru comercializarea produselor fabricate în țările Uniunii Eurasiatice Economice, Asiei Centrale, China, Iran și țările din zona Golfului Persic, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al MAE al Republicii Kazahstan, acest lucru a fost relatat în cadrul unei întrevederi susținute la Chișinău de către Ambasadorul Republicii Kazahstan în Ucraina acreditat prin cumul în Moldova, Samat Ordabaev, cu Prim-ministrul moldovean, Pavel Filip.

Interlocutorii au discutat un spectru larg de chestiuni privind cooperarea economică între cele două țări, au menționat necesitatea extinderii cooperării în domeniul industriei alimentare, procesării materiilor prime, selecției și tehnologiei de cultivare a plantelor, în sfera turismului și educației, precum și au specificat importanța cooperării moldo-kazahe în chestiunea formării culoarelor de transport eurasiatice în cadrul proiectului „Noua Cale de Mătase”.

Părțile au menționat oportunitatea creării unor întreprinderi mixte în Kazahstan, ale cărora produse ar putea fi comercializate pe piețele Uniunii Eurasiatice Economice, Asiei Centrale, Chinei, Iranului și cele ale țărilor din zona Golfului Persic.

Ei au mai discutat chestiunile organizaționale ce țin de viitoarea ședință a Comisiei Interguvernamentale moldo-kazahe pentru cooperare comercial-economică. Pavel Filip a specificat disponibilitatea părții moldovenești de a consolida pe viitor prietenia și cooperarea cu Kazahstan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?