X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Familiile cu mulți copii ar putea beneficia de indemnizații suplimentare de la stat

16 mai. 2017,, 15:00   Societate
3427 0

Familiile cu trei și mai mulți copii ar putea beneficia lunar de o nou tip de indemnizație de la stat, în valoare de 10 la sută din salariul mediu pe economie, informează NOI.md.

Propunerea se regăsește într-un pachet de proiecte legislative privind sprijinul maternității și copilăriei elaborat de către deputații PSRM. Una dintre inițiative prevede acordarea unei alocații lunare în valoare de 530 de lei pentru fiecare copil din familie. Prestația socială ar urma să fie acordată copilului pînă la împlinrea vîrstei de 18 ani. Potrivit inițiativei, de aceste prestații sociale for beneficia toate familiile din Moldova cu trei și mai mulți copii.

Considerăm că această măsură este absolut necesară în condițiile în care astăzi în Moldova majoritatea părinților nu vor să aibă mai mult de doi copii, întrucît prețurile la servicii sînt mari, iar resursele puține, a explicat deputatul PSRM Vladimir Odnostalco.

O altă inițiativă din acest pachet de legi prevede acordarea ajutorului medical și psihologic gratuit femeilor însărcinate care doresc să scape de viciul fumatului. Totodată, socialiștii propun ca familiile cu trei și mai mulți copii să beneficieze de o reducere de 50% la plata taxei pentru drum. De asemenea, inițiativa prevede că mamele care nu-și pot alăpta la sîn copiii să fie aprovizionate cu lapte praf, din contul statului.

Reprezentanții PSRM se arată convinși că implementarea acestui set de măsuri va contribui la sporirea natalității în țara noastră. Aceștia au amintit că natalitatea se află într-o constantă descreștere în Moldova. Numai în anul 2015 au fost înregistrate 38 de mii de nașteri și 39,9 mii de decese.

Inițiativa legislativă urmează a fi supusă dezbaterilor în Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?