Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Locuitorii din Sîngera vor organiza un protest

16 mai. 2017,, 15:20   Societate
2706 0

Locuitorii oraşului Sîngera din municipiul Chişinău vor organiza pe 20 mai un protest împotriva construirii Centrului de gestionare a deşeurilor periculoase.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, membrul consiliului orăşenesc, Valeriu Popa, a spus că "ideea de construire a centrului a trezit nemulţumirea localnicilor încă de la început, în septembrie 2016".

"În ianuarie 2017, am expediat prim-ministrului Pavel Filip şi Ministerului Mediului o petiţie cu 2300 de semnături, în care am solicitat să fie evaluat impactul centrului asupra mediului din localitate. Am primit doar asigurarea că Centrul va corespunde legislaţiei republicii. Au fost colectate semnăturile necesare şi am transmis documentele spre analiză la Cancelaria de Stat. Pe 13 aprilie, Cancelaria confirmă legitimitatea desfăşurării unui referendum. Pe 14 aprilie, CEC stabileşte data de 21 mai pentru desfăşurarea referendumului, însă pentru două săptămîni urmează refuzul", a menţionat el.

Locuitorii din Sîngerei care au participat la conferinţa de presă au confirmat că pe 20 mai vor desfăşura o acţiune de protest şi au precizat că peste o mie de persoane şi-au anunţat deja participarea la aceasta.

Precizare: Ministerul Mediului a iniţiat Procedura de evaluare a impactului asupra mediului (EIM) pentru activitatea Centrului de gestionare a deşeurilor periculoase. Potrivit instituţiei, "scopul creării Centrului este de a îmbunătăţi gestiunea deşeurilor periculoase în Republica Moldova şi de a reduce impactul asupra mediului al deşeurilor periculoase generate anual şi acumulate istoric"
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?