X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un viceministru de externe efectuează o vizită de lucru în Slovenia

16 mai. 2017,, 13:50   Politică
2029 1

În perioada 15-16 mai curent viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Daniela Morari întreprinde o vizită de lucru la Ljubljana, la invitația secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Slovenia, Darja Budvaž Kuret.

Vizita include desfășurarea consultărilor politice în domeniul integrării europene și întîlniri bilaterale cu oficiali sloveni, a relatat pentru Moldpres Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Pe 15 mai curent a avut loc întrevederea cu secretarul de stat al Ministerului de Interne, Boštjan Šefic, în cadrul căreia a fost discutat subiectul cooperării în domeniul afacerilor interne, în special în vederea preluării experienței slovene în consolidarea capacităților poliției, implementarea standardelor Schengen, gestionarea fluxurilor migraţionale, prevenirea și combaterea criminalității, dezvoltarea capacităților de instruire conform standardelor europene și schimbului de informații.

Au fost încurajate noile inițiative din cadrul Parteneriatului de Mobilitate Republica Moldova – Uniunea Europeană, cooperarea în politica de apărare și securitate comunitară, consolidarea capacităţilor de apărare față de amenințări hibride, prevenirea și combaterii terorismului.

De asemenea, Daniela Morari a avut o întrevedere cu şeful Secretariatului Convenției de Cooperare în Domeniul Polițienesc în Europa de Sud-Est (PCC SEE), Ottavio Bottecchia. Daniela Morari a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova pentru realizarea priorităților convenite în cadrul Convenției, precum inițierea negocierilor pe marginea Acordului și Protocolului de implementare privind schimbul de date și participarea la lucrările grupurilor tematice.

În cadrul întrevederii au fost examinate oportunitățile ce pot fi valorificate în rezultatul asigurării schimbului eficient de informații privind combaterea criminalității organizate transfrontaliere în Europa de Sud-Est.

Diplomatul moldovean le-a mulțumit interlocutorilor pentru deschidere în oferirea expertizei și sprijinului necesar în implementarea reformelor inițiate în procesul integrării europene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?