X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Scandal uriaș! Trump ar fi dezvăluit Rusiei informații strict secrete

16 mai. 2017,, 10:22   Externe
2349 0

Președintele american, Donald Trump, ar fi dezvăluit Rusiei informații strict secrete la întîlnirea cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Dezvăluirile ar pune în pericol o sursă de informații vitală, relatează Washington Post.



Informațiile au fost furnizate de un partener al SUA printr-un acord de schimb de informații considerat foarte sensibil, astfel încît detaliile nu au fost furnizate nici măcar aliaților din NATO. Totodată, chiar și în cadrul guvernului american puţine persoane aveau acces la această informaţie, spun oficiali americani de rang înalt, citați de Washington Post.

Deși nu se specifică cine este partenerul SUA care a furnizat informația, publicația americană relatează că acesta nu și-a dat acordul ca Washingtonul să facă dezvăluiri Rusiei.

După întîlnirea de săptămîna trecută, mai mulți oficiali de la Casa Albă au încercat să minimizeze efectele acestei dezvăluiri și au anunțat inclusiv CIA și NSA.

Astfel, Casa Albă a publicat o declarație a secretarului de stat Rex Tillerson, relatează CNN.

„O gamă largă de subiecte au fost discutate în timpul întîlnirii dintre preşedintele Trump şi ministrul de externe Lavrov, inclusiv eforturile comune şi ameninţările legate de combaterea terorismului. S-a discutat natura acelor ameninţări specifice, dar nu şi sursele, metodele sau operaţiunile militare”, se arată în declaraţia lui Tillerson.

Aceaste acuzații la adresa lui Donald Trump vin în contextul în care președintele SUA se confruntă deja cu scandaluri legate de relațiile administrației sale cu Rusia. Săptămîna trecută l-a demis pe șeful FBI, James Comey, iar Biroul desfășoară o investigație privind legăturile dintre campania electorală a lui Donald Trump și Moscova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?