Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cele două întrebări către Sandu din partea lui Candu

16 mai. 2017,, 09:00   Politică
4796 1

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că organizatorii protestelor nu sînt sinceri afirmînd că protestează împotriva schimbării sistemului electoral şi că în realitate ar urmări alte interese.

Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Nu critic protestul care este un proces democratic. Oamenii care ies în stradă au dreptul să se expună. Atunci cînd există cauza, există şi succesul protestului. Dar jumătate de an în urmă cei de PPPDA, PLDM, PAS vorbeau despre necesitatea schimbării sistemului electoral. Cînd i-am chemat la discuţii, eu au refuzat categoric. Eu înţeleg că nu vor să coopereze cu guvernarea, dar este altceva să vină să-şi expună şi să-şi apere poziţia”, a spus speakerul.

Andrian Candu a mai declarat că PDM nu renunţă la sistemul uninominal de vot şi că se va face tot posibilul ca în 2022 să se voteze uninominal:”Era nevoie să găsim un consens larg cu opoziţia. De aceea am acceptat sistemul mixt. Dar să nu uităm că şi sistemul uninominal a fost votat în Parlament cu 52 de voturi”.

Întrebat despre anunţul liderei PAS, Maia Sandu, că îl va acţiona în judecată pentru că a spus că a avut o întrevedere nocturnă cu Grigore Petrenco la sediul partidului, Andrian Candu a răspuns cu două întrebări adresate Maiei Sandu: „Vreau ca dna Sandu să răspundă care este suma pe care a propus-o pentru organizarea protestului şi a fost respinsă în cadrul adunării şi de ce i-a fost respins scenariul de a efectua un marş şi a încinge o horă în jurul Parlamentului?”.

Preşedintele Parlamentului a respins informaţia potrivit căreia schimbarea sistemului de vot ar fi motivul pentru reţinerea de către Parlamentul European al asistenţei financiare pentru Republica Moldova. „Finanțarea Republicii Moldova ține de reformele pe care și le-a asumat guvernarea. Mai sînt de îndeplinit cîteva condiţii şi vom primi finanţarea”, a declarat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?