X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Muzeul de Artă își deschide ușile

15 mai. 2017,, 16:50   Societate
1825 0

Muzeul Național de Artă a Moldovei invită în seara de 20 mai la evenimentele dedicate Nopții Europene a Muzeelor.

În acest an, la cea de-a 13-a ediţie, evenimentele dedicate Nopții Muzeelor se vor desfășura începînd cu ora 18.00 pînă la 24.00. Vizitatorii vor avea posibilitatea de a cunoaște patrimoniul cultural naţional şi de a participa la diverse activităţi cultural-educaţionale precum expoziții de artă, recitaluri de muzică, ore de dans, ateliere de desen, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al muzeului.

Pentru ora 18.00 este planificată vizitarea expoziției permanente de Artă Universală, a expozițiilor temporare – „Bienala Internațională de Pictură Chișinău 2017”, „Mater Materia” şi Simpozionul Naţional de Artă Lepşa 2016.

De la ora 18.30 pînă la 23.30, vor avea loc recitaluri de muzică clasică susţinute de elevii Liceului Republican de muzică „S. Rahmanino”, de studenții de la Centrul de Excelenţă în Educaţie artistică Ştefan Neaga şi de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Între orele 19.00-19.20, în sala mare a muzeului va evolua interpretul Paşa Parfeni. Iar în sala cu balcon, începînd cu aceeași oră, Alexandru Cioroi va susține un recital de muzică clasică la ţambal, urmat, de la ora 20.00, de cuartetul Select Strings Quartet. La 21.00, în sala mare va începe recitalul ansamblului de acordeoniști Concertino. Programul îl va continua cuartetul Century, de la ora 22.00. La aceeași oră, clubul de dans istoric КРИТ va prezenta un masterclass în sala mare a muzeului.

Evenimentele Muzeului Național de Artă vor fi completate de jocuri pentru copii și ateliere de desen.

Accesul la evenimentele Nopții Europene a Muzeelor va fi liber.

Acțiunea a fost inițiată în anul 2005 de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. În prezent evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. La această inițiativă au aderat în timp 30 de țări din întreaga lume.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?