Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În RM se desfăşoară în premieră festivalul ştiinţelor în limba franceză

15 mai. 2017,, 16:10   Ştiinţă şi IT
2089 0

Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF), în comun cu universităţile din Moldova, organizează în premieră Festivalul Ştiinţelor în limba franceză, care se desfăşoară în perioada 15-19 mai.

Coordonatorul de programe al AUF în Moldova, Olesea Simion, a spus că festivalul are drept scop de a dezvolta învăţarea în limba franceză şi de a informa societatea despre ştiinţele care sînt predate în această limbă în Moldova.

"La festival pot participa elevi, studenţi, părinţi şi profesori care cunoscut limba franceză. Ei vor discuta ştiinţele care studiază relaţiile internaţionale, dreptul, inovările, sănătatea", a spus ea.

Festivalul va începe la Universitatea Tehnică din Moldova cu prezentarea studiilor "Inteligenţa artificială" şi "Radioactivitatea dronelor". Marţi, la Universitatea de Medicină va avea loc seminarul "Vitamina C - un panaceu".

De asemenea, vor urma seminarele "Sănătatea într-o picătură de apă", "Folosirea uleiurilor esenţiale în produsele alimentare şi cosmetologie", dar şi un atelier de cofetărie.

Precizare: Fondată în 1961, la MontrГ©al (Canada), Agenţia Universitară a Francofoniei este o instituţie multilaterală care susţine cooperarea şi solidaritatea între instituţiile universitare francofone şi favorizează dezvoltarea învăţămîntului superior şi a cercetării. AUF reprezintă o reţea mondială de peste 800 de instituţii de învăţămînt superior şi de cercetare, dintre care peste 100 în Europa Centrală şi Orientală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?