Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Antreprenorul bulgar "Sk-13 Patstroy" a îndeplinit doar 1,26% din lucrări

15 mai. 2017,, 16:20   Economie
2388 0

Timp de 15 luni, compania de construcţii "SK-13 Patstroy" din Bulgaria a îndeplinit doar 1,26% din lucrările de reabilitare a unei porţiuni a drumului M1 - Ialoveni, cu o lungime de 6,55 km.

Surse din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor au relatat că antreprenorul, care a fost desemnat cîştigător al unei licitaţii internaţionale acum trei ani, a efectuat doar lucrări de frezare.

"Lipsa progresului are loc în pofida faptului că antreprenorul are toate detalii de execuţie aprobate şi nimic nu-l împiedică să livreze conform contractului. Cu toate acestea, antreprenorul a eşuat în a-şi demonstra sustenabilitatea financiară, disponibilitatea liniei de credit care a fost asigurată în cadrul licitaţiei. În acelaşi timp, antreprenorul a eşuat în a prezenta un program de lucrări revizuit, care ar permite finalizarea lucrărilor pînă la scadenţa contractului", se menţionează în comunicatul ministerului.

Potrivit contractului, care a fost semnat pe 18 septembrie 2015, compania urma să primească 8,9 mil. euro oferiţi Moldovei de BERD, însă nu a primit nimic deoarece nu a reuşit să atingă pragul de 3% de lucrări executate.

În acest context, inginerul supervizor va pregăti un raport amplu, care va fi prezentat Comitetului de supraveghere în domeniul drumurilor, prezidat de primul ministru, pentru luarea unei decizii. Cel mai probabil, un raport similar va fi prezentat şi pentru compania portugheză MSF, care, din cauza problemelor financiare pe care le are, nu poate implementa contractul pentru reabilitarea porţiunii de drum Bălţi-Sărăteni, cu o lungime de 30 km.

Precizare: Ministerul ar putea rezilia cinci contracte de reabilitare a drumurilor din Moldova, pe motiv că antreprenorii nu şi-au îndeplinit angajamentele. Este vorba de contractele cu companiile "Evrascon" (Azerbaidjan), "OHL ZS" (Cehia), "PA&CO International" (Romînia), "MSF Engenharia" (Portugalia) şi "SK-13 Patstroy" (Bulgaria). BERD, BEI şi Comisia Europeană au oferit Moldovei aproape 125 mil. euro pentru reabilitarea drumurilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?