X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație-bombă: Relațiile dintre Rusia și Statele Unite s-au deteriorat

15 mai. 2017,, 13:01   Externe
1778 0

De cînd Donald Trump este președinte al Statele Unite ale Americii relațiile dintre Moscova și Washington s-au deteriorat.

Declarația aparține fostului șef al Departamentului de Stat al Apărării Robert Gates, fiind făcută în cadrul emisiunii televizate Face the Nation de la canalul TV CBS.

„Cred că după venirea președintelui la putere, rușii au fost ținuți din strîns, nu li s-au făcut concesii. Ceea ce i-a surprins pe observatori, este faptul că relațiile dintre SUA și Rusia s-au înrăutățit chiar, după alegeri”, a explicat Gates, amintind de președinții al 39-lea și al 40-lea ai țării.

De asemenea, el a lansat apelul ca să nu-i fie acordă o atît de mare importanță întrevederii lui Trump cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„O perioadă îndelungată de timp miniștrii sovietici s-au întîlnit cu președinții. Jimmy Carter a încetat această practica după Afganistan. Ronald Reagan a reîntors-o în anul 1984, de aceea cred că nu este nimic extraordinar în această întîlnire”, a rezumat Gates.

Pe data de 12 mai în interviul acordat canalului TV, Tump a presupus ca discuția cu Lavrov va salva, în cele din urmă, mulți oameni de la moarte.

Anterior, după întîlnirea lui Lavrov cu Trump, responsabili de la Casa Albă au declarat că președintele și-a exprimat intenția de a-și îmbunătăți relațiile cu Rusia. Lavrov, la rîndul său, i-a numit pe colaboratorii Administrației lui Trump „oameni ai faptelor concrete”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?