Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un sfert din semnăturile necesare pentru demiterea lui Chirtoacă, colectate

15 mai. 2017,, 11:10   Capitala
4406 0

Puțin peste 25% din numărul necesar de semnături au reuşit să colecteze reprezentanţii grupului de inițiativă pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă.


Acest rezultat a fost obţinut în mai puţin de o săptămînă din momentul iniţierii campaniei, la care pot participa locuitorii municipiului Chişinău. Despre modul în care are loc colectarea semnăturilor a relatat opiniei publice la briefingul din 15 mai Vitalie Mucan, consilier municipal din Partidul Socialiştilor (PSRM), comunică NOI.md.

Alesul local a relatat ce număr de semnături s-a colectat şi cînd la campania de iniţiere a referendumului privind revocarea lui Dorin Chirtoacă vor putea participa locuitorii suburbiilor Chişinăului. „În seara de 14 mai, pentru organizarea referendumului privind demiterea lui Dorin Chirtoacă subsemnaseră 13,5 mii de persoane care locuiesc în raza Chişinăului. În etapa a doua, cînd vom reuşi să adunăm cea mai mare parte a semnăturilor, campania se va organiza şi în suburbii. Acţiunea se desfăşoară în limitele razei oraşului, în fiecare dintre sectoare au fost organizate cîte cinci şi mai multe corturi. Semnăturile sînt colectate în exclusivitate de către membrii grupului de inițiativă, nu sînt cooptate persoane străine”, a comunicat Mucan.

El a declarat că Partidul Socialiştilor speră să realizeze anticipat condiţiile privind colectarea numărului necesar de semnături. „Conform calculelor noastre, noi vom reuşi să colectăm numărul necesar de semnături înainte de termenul anunţat, adică pentru aceasta vor fi necesare mai puţin de două luni. Noi sesizăm interesul cetăţenilor care au reacţionat activ la îndemnul nostru din prima zi de organizare a campaniei de colectare a semnăturilor. Sperăm că această tendinţă, care va fi doar de folos orăşenilor, se va menţine şi pe viitor”, şi-a exprimat încrederea consilierul municipal.

Precizăm că adunarea semnăturilor întru susţinerea inițiativei pentru desfăşurarea referendumului de demitere a primarului general, Dorin Chirtoacă, a demarat pe 11 mai la “kilometrul zero”, vizavi de sediul Primăriei Chişinău. Timp de 60 de zile reprezentanţii grupului de inițiativă urmează să adune cel puţin 60 mii de semnături.

Primul a subsemnat inițiativa organizării referendumului privind revocarea primarului general de Chişinău preşedinteleIgor Dodon. El şi-a exprimat încrederea că anul curent instanţele de judecată nu vor reuşi să blocheze procedura plebiscitului, în urma căruia, potrivit spuselor lui, “primarul va fi eliberat din funcţie”. Dodon, de asemenea, i-a îndemnat pe cetăţeni să participe activ la campania de colectare a semnăturilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?